Noi tendințe în imobiliare. Expresia "case de vânzare" a cunoscut o creștere pe Google de 83% în iunie

Data actualizării: Data publicării:
casa luata cu credit
Românii cu mai multe case vor plăti un impozit nou, respectiv impozitul pentru deținerea mai multor proprietăți. Foto: GettyImages

Perioada de izolare din starea de urgență i-a determinat pe mulți dintre români să își schimbe preferințele atunci când vine vorba de alegerea unei locuințe. Acest lucru se vede și în căutările pe care le-au făcut aceștia pe Google.

Mai exact, expresia "case de vânzare" a cunoscut o creștere de 83% în luna iunie, comparativ cu luna martie, arată datele unei agenții de marketing online.

Dacă anul trecut au fost 14.800 astfel de căutări, anul acesta numărul a urcat la 27.000.

Cele mai multe s-au înregistrat în București, aproximativ 30%, care se află la o distanță foarte mare de alte mari orașe precum Timișoara, Brașov, Cluj sau Constanța, care au între 3,5 și 4,4% dintre căutări.

Și căutările de apartamente au cunoscut creșteri, însă la un nivel mai scăzut față de cele de case. Expresiile „apartamente de vânzare” și „apartamente București” au cunoscut o creștere de circa 30% în iunie, față de aprilie - care a fost cea mai slabă lună din această perspectivă.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri