Nou-născut scos dintr-o toaletă, în județul Galați. Bebelușul este în stare gravă

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta-112-dsu (1)
Foto: DSU

Un nou-născut a ajuns în stare gravă la Spitalul de Copii din Galaţi, unde este intubat, după ce a fost scos din toaleta unei case din localitatea Băleni, au anunţat, luni, reprezentanţii unităţii medicale.

ambulanta-112-dsu (2)
Foto: arhivă DSU

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului (DGPC) Galaţi, mama micuţului ar fi declarat că s-ar fi dus la toaletă şi a născut copilul acolo.

Femeia, de 33 ani, are 11 copii, dintre care nouă sunt în grija DGPC Galaţi.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală.

Duminică seară, la Digi24, medicul Mihai Craiu a explicat cât de importantă este educaţia pentru sănătate făcută în şcoală. El a atras atenţia asupra situaţiei în care pentru această materie, opţională în România, optează doar 5% dintre copii.

Educaţia pentru sănătate a fost trecută la materie opţională, a fost o puternică opoziţia faţă de potenţiala introducere a unei discuţii despre sexualitate şi prevenţia sarcinii”, a afirmat medicul, care a subliniat însă că România este prima în Europa din punct de vedere al minorelor care nasc şi al copiilor născuţi prematur în urma relaţiilor sexuale dinainte de vârsta de 18 ani: „Nu ştim de ce refuzăm să discutăm despre asta”.

Sursa: Digi24, Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri