Nouă absolvenți de clasa a VIII-a cu medii de admitere peste 9 au rămas nerepartizați la liceu. Unul a terminat gimnaziul cu 10

Data actualizării: Data publicării:
rezultate evaluare agerpres crop
FOTO: Agerpres

Rezultatele admiterii la liceu 2020 a absolvenților de clasa a VIII-a au fost publicate pe admitere.edu.ro și la avizierele liceelor. Rezultatele repartizării în licee sunt disponibile online cu codul pe care fiecare elev l-a primit de la școală. Potrivit rapoartelor afișate pe admitere.edu.ro, nouă absolvenți de clasa a VIII-a care au obținut media de admitere peste 9 au rămas nerepartizați la liceu.

Rapoartele complete pe județe pot fi văzute aici

Astfel, sunt nouă absolvenți de liceu care au obținut media de admitere peste 9 și care nu au fost repartizați la niciun liceu. Dintre cei nouă, șase au medii la Evaluarea Națională între 9,15 și 9,45, iar unul dintre ei chiar a terminat gimnaziul cu media generală 10.

Ei pot participa la a doua etapă de admitere.

A doua etapă de admitere la liceu va începe în 24 iulie.

Admiterea la liceu se face pe baza mediilor obținute la examenul de Evaluare Națională și a celor obținute de elevi în anii de gimnaziu.

Când rămân elevii nerepartizați la liceu

În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă, el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la o sesiune ulterioară, organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune.

Situația poate apărea în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni, opțiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari. De aceea se recomandă completarea fișei cu un număr suficient de opțiuni, pentru ca această situație să nu apară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri