Nouă oameni, blocați într-o peșteră din Apuseni

Data publicării:
pestera

Amplă operaţiune de salvare pe urmele celor nouă oameni blocaţi într-o peşteră din Apuseni. Sunt speologi şi turişti români şi francezi, suprinşi de o viitură în adâncul unei peşteri din munţii trascăului. Peștera Huda lui Papară, lungă de 5.200 de metri. Nivelul apei a crescut foarte repede şi exploratorii au sunat la 112 să ceară ajutor: nu mai puteau ieşi din peşteră. Despre operaţiunile de salvare ne-a vorbit, în urmă cu câteva minute, Mihaela Albu, sub-prefectul judeţului Alba.

Mihaela Albu, subprefect al judeţului Alba: „În Huda lui Papară au rămas blocaţi turişti francezi şi speologii români de la Cluj şi Bucureşti care i-au însoţit la intrarea în această peşteră. Momentan, la faţa locului sunt ISU Alba, IJJ Alba, IPJ Alba si Salvamont Alba, plus doi specialişti speologi, experţi în căutarea şi găsirea persoanelor blocate în peşteri. Sperăm să se deblocheze drumul care face posibilă intrarea spre această peştera. Se lucrează pe drumul comunal 130, care este afectat de viitura şi urmează ca specialiştii de la Salva Speo să pătrundă în peşteră.”

Nouă turişti sunt blocaţi, luni după-amiază, într-o peşteră din Munţii Apuseni, din cauza unei viituri produse în urma unei ploi puternice, DN 75, care asigură accesul în zonă, fiind blocat de aluviuni. Speologi de la Cluj şi salvamontişti din Alba intervin pentru recuperarea turiştilor.

Totodată, drumul naţional 75, care duce spre Munţii Apuseni, este blocat de aluviuni aduse de viitură de pe versanţi, potrivit News.ro.

O echipă de la Compania de Drumuri şi Autostrăzi (CNADNR) Alba, dar şi voluntari de la Serviciul de Urgenţă al comunei Sălciua, intervin în zonă pentru deblocarea drumului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri