Nouă permise de conducere reţinute după accidentul de pe A2

Data actualizării: Data publicării:
FOLLOWUP ACCIDENT

Anchetatorii au luat primele măsuri în urma accidentului produs sâmbătă dimineaţă pe Autostrada A2 şi au reţinut nouă permise de conducere ale unor şoferi care au fost implicaţi

FOLLOWUP ACCIDENT

Nouă permise au fost reţinute, însă asta nu înseamnă că s-a stabilit vreo vinovăţie cu privire la producerea accidentului, pentru că încă se fac cercetări”, a declarat Liliana Bănescu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu, coordonatorul anchetei, potrivit News.ro.

De asemenea, dintre cei 33 de şoferi implicaţi, au fost audiaţi, până în acest moment, 23. Cu ceilalţi 10 şoferi nu s-a putut lua legătura până acum, astfel că poliţiştii s-au deplasat la spitalele unde sunt internaţi, mai spune Liliana Bănescu.

Accidentul de sâmbătă dimineaţă este tratat drept accident de muncă deoarece unul dintre microbuzele implicate transporta agenţi de pază care se întorceau de la serviciu.

Urmează ca procurorii să obţină documentele de angajare ale agenţilor de pază, dar şi să stabilească modul în care se desfăşura transportul. Astfel, au fost sesizaţi şi inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă din Călăraşi.

Primul şofer care a fost implicat în accidentul de sâmbătă, pe autostrada A2, un instructor auto care încerca să ajungă la Brăila, spune că se afla pe banda a doua a autostrăzii şi a redus viteza până la 30 de kilometri pe oră atunci când a constatat că vizibilitatea este foarte slabă din cauza ceţii.

Potrivit datelor din anchetă, Dacia Logan condusă de instructorul auto a fost lovită de un autoturism Volkswagen. Surse apropiate anchetei arată că ultima maşină care a lovit blocul de maşini avariate care erau pe autostradă avea kilometrajul blocat la viteza de 118 kilometri/oră.

Accidentul de sâmbătă dimineaţă este cel mai grav eveniment rutier produs vreodată pe Autostrada Soarelui, spun poliţiştii de la Poliţia Rutieră. Patru oameni au murit, iar alţi 57 au fost răniţi.

Dosarul penal deschis de procurori şi de poliţişti priveşte fapte de ucidere din culpă şi vătămare corporală, ambele infracţiuni comise în formă agravantă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri