Noua propunere a Guvernului pentru profesori: 2.000 de lei în iunie și 2.000 de lei în octombrie

Data actualizării: Data publicării:
sedinta guvern
Guvernul a venit cu o nouă propunere pentru profesori. FOTO: gov.ro

Guvernul a venit cu o nouă propunere pentru profesori. Este vorba despre două sume, de 2.000 de lei fiecare, pe care le vor primi în tranșe diferite, în lunile iunie și octombrie. Practic, Executivul a adăugat 1.500 de lei în plus față de oferta anterioară. Informația a fost confirmată, luni seara, la B1TV și de Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație.

„Pentru personalul didactic (didactic de predare, de conducere, de îndrumare și control și didactic auxiliar) prime pentru susținerea carierei didactice 2.000 de lei net suma forfetară, primită pe data de 5 iunie și 2.000 lei net, primiți pe data de 5 octombrie, din care 30% (600 lei) garantat suma forfetară - pentru diferența de 70% (1.400 lei pentru achiziție de laptopuri, tablete, cărți, materiale didactice, cu documente justificative pentru decont pana la încheierea proiectelor europene pe finanțare PNNR). Facem precizarea ca cei 2.000 lei din octombrie se vor acorda, în fiecare an, pana in anul 2027”, a transmis Guvernul.

Executivul a mai precizat că în cazul cadrelor nedidactice va avea loc o majorare de 8-9% a salariilor și vor primi, de asemenea, prime de câte 500 de lei net, în luna iunie și 1.000 de lei net în luna octombrie, „din care 30% suma forfetară și 70% pentru cursuri de igienă și altele asemenea”.

Potrivit Guvernului, și acești 1.000 lei din octombrie se vor acorda, în fiecare an, până în anul 2027.

De asemenea, profesorilor li s-a promis și încheierea unui acord cu cele două partide de guvernământ, PSD și PNL, care sa cuprindă toate aspectele din viitoarea lege a salarizării, Educația fiind prioritate și pornind de la principiul că salariul debutantului este la nivelul salariului mediu brut pe economie.

Președintele Federației Sindicatelor din Educație, Marius Nistor, a precizat că ofertă a fost comunicată profesorilor, iar marți vor avea un răspuns din partea acestora.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri