Noul ministru de Interne şi-a anunţat priorităţile

Data actualizării: Data publicării:
160907_dragos tudorache_investire_MAI_02_INQUAM_Octav_Ganea

La puţin timp după învestirea în funcţie, Dragoş Tudorache şi-a anunţat priorităţile în calitate de ministru de Interne. Pe primul loc, spune el, se află organizarea alegerilor parlamentare. Iar obiectivul noului ministru este ca instituţia pe care o conduce să rămână echidistantă.

Dragoş Tudorache, ministrul de Interne:

„Am ţinut să dau un mesaj de contuinuitate. Este important să exite predictibilitate, atât la comanda cât şi în modul de acţiune al conducerii acestui minister.

Este clar că pentru acest guvern şi pentru mine personal, în următoarele trei luni, este esenţial să asigurăm pregătirea alegerilor fără sincope.

Începând de mâine voi crea o structură de coordonare care să aibă ca obiectiv organizarea alegerilor. Va ţine permanent legătura cu Autoritatea Electorală permanentă şi va purta un dialog constant cu partidele politice. Obiectivul meu este să asigur neutralitatea şi echidistanţa acestui minister în perioada următoare, până la alegereri. Este un mesaj pe care îl voi da şi prefecţilor, cu prima ocazie. Consider esenţial ca acest minister să rămână echidistant, neutru în perioada următoare.

Al doilea subiect este unul care a dominat atenţia media şi a opiniei publice. Situaţia DIPI. Am un mandat foarte clar din partea prim-ministrului şi preşedintelui pentru a găsi cele mai bune măsuri prin care să eficientizăm activitatea. Este vorba despre eficienţa în interiorul ministerul cât şi în exterior, faţă de structurile parlamentare. În următoarele 2, 3 săptâmâni urmează să vin cu propuneri concrete prin care să asigurăm acest obiectiv.

Al treilea obiectiv este să continui organizarea sistemului de răspuns la situaţii de criză. Din punct de vedere normativ, rezultatul este bun. Trebuie să ne asigurăm că acest cadru normativ şi funcţionează în practică. Vreau să organizăm cât mai repede o simulare în care să testăm cum funţionează acest cadru normativ.

Rămân prioritare şi zonele de acţiune principală ale acestui minister: combaterea infracţionalităţii, migraţia, ordinea publică.

Din punct de vedere al fenomenului migraţionist, în ultimele săptămâni grupuri de migranţi au testat graniţele. Vreau să cooperăm cu partea sârbă pentru a avea patrule comune la frontiera de sud-vest.

Sunt foarte interesat de combaterea infracţionalităţii în domeniul forestier. Şi anunţ toleranţă zero dacă se dovedeşte că angajaţi ai MAI sunt implicaţi în încălcarea Codului Silvic.

Săptămâna viitoare – am avut deja primele contacte la Parlament – intenţionez să am o discuţie cu cele două comisii de resort din Parlament. Este o relaţie pe care intenţionez să o cultiv.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri