O americancă a fost arestată în Rusia după ce a plimbat un vițel în Piaţa Roşie din Moscova

Data publicării:
Vegan activist Alicia Day
Alicia Day. Foto: Profimedia Images

O americancă a fost reţinută şi amendată de un tribunal din Rusia miercuri, după ce a plimbat un viţel în Piaţa Roşie din Moscova, despre care a spus că îl cumpărase pentru a îl salva de la sacrificare, au anunţat mass-media ruse, citate de Reuters.

Alicia Day, în vârstă de 34 de ani, a fost amendată cu 20.000 de ruble (285 de dolari) pentru că a stânjenit accesul pietonilor în cadrul unui protest neautorizat. Ea a fost condamnată şi la 13 zile de arest administrativ în urma unei acuzaţii separate: nesupunere faţă de ordinele poliţiştilor.

Am cumpărat viţelul pentru ca el să nu fie mâncat, a declarat Alicia Day, citată de agenţia de presă TASS.

Înregistrări video distribuite în presa de stat rusă o arată pe americancă în timp ce dezvăluia că a angajat un şofer pentru a aduce viţelul în Piaţa Roşie cu ajutorul unui vehicul.  

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Am vrut să îi arăt un loc frumos din ţara noastră frumoasă, a declarat ea. 

Vegan activist Alicia Day
Viţelul plimbat de Alicia Day în Piaţa Roşie din Moscova. Foto: Profimedia Images

Ambasada americană, contactată de Reuters, nu a făcut deocamdată declaraţii pe această temă.

Alicia Day locuieşte într-o suburbie a oraşului Moscova, după ce a sosit în Rusia cu ajutorul unei vize turistice, precizează agenţia de presă RIA. În trecut, ea a susţinut acţiuni similare de protest şi în alte ţări, notează Agerpres.

În 2019, cotidianul britanic Daily Mail a raportat că Alicia Day a salvatun porc de la sacrificare în vestul Angliei, pe care l-a denumit Jixy Pixy, l-a adus la Londra cu taxiul şi l-a plimbat prin oraş şi prin restaurante. 

A trebuit să îl predea însă unei fundaţii care militează pentru bunăstarea animalelor după ce proprietarul micului apartament pe care îl închiriase a descoperit că porcul trăia în acea locuinţă.

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri