O angajată de la Taxe și Impozite a modificat în sistem motorul mașinii sale ca să plătească impozit mai mic

Data actualizării: Data publicării:
bani numarati in maini
Foto: Getty Images

O angajată a Serviciului Impozite și Taxe s-a folosit de funcția deținută și de accesul pe care în avea în sistem pentru a modifica datele propriului autoturism, scopul fiind plata unui impozit mai mic, se arată într-o informare IPJ Bacău.

Întâmplarea a ieșit la lumină după ce femeia și-a vândut mașina.

Potrivit sursei citate, femeia în vârstă de 33 de ani din Buhuși, angajată în cadrul Serviciului Impozite și Taxe dintr-o unitate administrativ teritorială ar fi efectuat modificări în aplicația informatică de impozite și taxe referitoare la capacitatea cilindrică a unui autoturism care ii aparținea, în scopul reducerii impozitului aferent.

La vânzarea autoturismului, femeia ar fi emis notificare către o primărie din județul Vrancea, prin care se solicita înregistrarea în evidențele fiscale a respectivului autoturism ca având capacitatea cilindrică de 1995 cmc, în loc de 3000 cmc, cât avea în realitate.

Prejudiciul creat bugetului local prin faptă a fost de 2200 de lei și a fost recuperat în totalitate de la femeie, arată IPJ Bacău.

În urma probatoriului administrat, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au finalizat dosarul penal în care au efectuat cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de fals informatic și l-au înaintat unității de parchet competente.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri