O asistentă din Prahova infectată cu COVID-19 a murit. Ceruse să fie externată, apoi a ajuns la terapie intensivă

Data actualizării: Data publicării:
medic in cosum anti covid la patul unui pacient
România este într-un nou val pandemic, iar asta pune presiune pe secțiile ATI. Secție FOTO: Getty Images

O asistentă de la Serviciul de Ambulanță Județean Prahova, infectată cu noul coronavirus, a murit în această dimineață. Femeia ceruse să fie externată pentru a se trata acasă, dar starea ei s-a înrăutățit.

Purtătoarea de cuvânt al prefecturii Prahova, Liliana Maxim, a spus la Digi24 că asistenta a avut primele simptome în jurul datei de 13 august, dar inițial le-a asociat altor probleme de sănătate. A doua zi, în 14 august, a sunat la 112, a fost dusă la spital și a făcut testul COVID, care a ieșit pozitiv.

„Pe 15 a cerut să fie externată, să stea la domiciliu, dar pe data de 16, starea a început să i se deterioreze și prin urmare a fost internată la spitalul CFR din Ploiești. Nici după internare lucrurile nu s-au îmbunătățit, motiv pentru care, pe data de 18, reprezentanții spitalului au solicitat transferul către o unitate de terapie intensivă, iar singurul loc care a fost disponibil la momentul respectiv a fost la Medgidia, unde a fost tranferată cu elicopterul”, a spus Maxim.

Aceasta, în condițiile în care în Prahova nu mai erau paturi libere la terapie intensivă.

Asistenta suferea de obezitate și diabet.

Purtătoarea de cuvânt a adăugat că în acest moment, un medic, un asistent medical și un ambulanțier de la serviciul județean de ambulanță sunt la spital, confirmați cu COVID-19, iar 4 șoferi sunt în carantină.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri