Foto O avalanșă a blocat complet un drum în județul Bistrița-Năsăud

Data publicării:
drum blocat de avalansa
Avalanșa a blocat complet un drum care leagă două localități. Foto: Facebook/ Bistriteanul.ro

Drumul care leagă localitățile Rodna şi Valea Vinului din județul Bistrița-Năsăud este complet blocat de o avalanșă care s-a produs vineri dimineața, potrivit datelor transmise de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din județ. Drumul este folosit de turişti pentru a ajunge în Parcul Naţional Munţii Rodnei.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Rodna intervine pentru deblocarea drumului blocat total în urma producerii avalanșei.

Se acționează cu două utilaje pentru deblocarea căii de acces, folosită atât de localnici, dar și de un număr mare de turiști, aceasta fiind ruta spre Parcul Naţional Munţii Rodnei.

Utilajele îndepărtează cantitatea de zăpada de pe șosea. Foto: Bistrițeanul.ro

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud monitorizează prin Centrul Operațional Județean situația operativă din zona de competență și alocă resursele necesare gestionarii situațiilor de urgență.

Drumul comunal Rodna - Valea Vinului, situat la poalele Munţilor Rodnei, este blocat de astfel de avalanşe aproape în fiecare iarnă în care se înregistrează ninsori abundente.

 

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri