O bătrână de 70 de ani din Bacău a împrumutat peste 50.000 de lei de la instituţii nebancare, folosind documente falsificate

Data publicării:
bancnote lei tinute in mana de o femeie
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

O femeie în vârstă de 70 ani, din comuna băcăuană Podu Turcului, este cercetată penal după ce ar fî împrumutat mai multe sume de bani de la trei instituţii nebancare, folosind documente false.

Împrumuturile au fost obţinute cu sprijinul a două angajate, în baza unor contracte ce atestau în fals faptul că ar fi fost semnate de către giranţi, a precizat vineri purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, subinspectorul Cătălina Păduraru.

„Cu sprijinul a două angajate, ar fi indus în eroare instituţiile financiar-nebancare prin contractarea a trei împrumuturi, în baza unor înscrisuri sub semnătură privată falsificate, în valoare de 51.000 de lei. Femeia ar fi achitat suma de 35.000 de lei cu titlu de recuperare prejudiciu în dosarul penal”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, potrivit Agerpres.

Poliţiştii Serviciului Economic au înaintat dosarul penal către Parchet, cercetările fiind finalizate sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri