O comisie formată după cutremurul cu sute de replici din Gorj spune că nu a văzut blocuri și case cu structură de rezistență afectată

Data publicării:
urmari ale unui cutremur in oltenia
Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 s-a înregistrat în România pe 14 februarie, după ce pe 13 februarie a avut loc un alt cutremur puternic, cu magnitudinea de 5,2.

Blocurile și casele din Târgu Jiu nu au probleme vizibile la structura de rezistență după cutremurele de săptămâna trecută, este concluzia unei comisii mixte care a mers în oraș ca să constate care sunt pagubele.

ISU Gorj a comunicat, marți, că după cutremurele produse în județ, la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, s-a format o comisie mixtă care să meargă în teren și să evalueze vizual clădirile unde au fost semnalate degradări.

"Din fericire, până în acest moment, la nivelul municipiului Târgu Jiu, în ceea ce priveşte blocurile de locuit şi clădirile individuale cu destinaţia case de locuit nu au fost identificate vizual elemente ale structurilor de rezistenţă afectate.

Având în vedere numeroasele solicitări primite la nivelul dispeceratului ISU Gorj de la cetăţeni care solicită expertize tehnice la clădirile afectate de cutremurele care s-au produs pe teritoriul judeţului Gorj, facem următoarele precizări: ISU Gorj este structură specializată, destinată să execute în zona de competenţă legal încredinţată, misiuni de prevenire, monitorizare şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, pe tipuri de risc specifice judeţului Gorj.

ISU Gorj nu are competenţe legale de a efectua expertize tehnice! (...) Totodată, cetăţenii care deţin poliţe de asigurare pentru imobile, pot iniţia procedura de despăgubire, conform legislaţiei în vigoare.

Atât activitatea Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Gorj, cât şi a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj sunt concentrate, în continuare, pe identificarea şi evaluarea vizuală a clădirilor care au suferit degradări în urma cutremurelor, centralizarea constatărilor şi iniţierea demersurilor pentru eliminarea pericolelor iminente, acolo unde este cazul", au transmis reprezentanţii ISU Gorj, scrie Agerpres..

Comisiile mixte stabilite pentru evaluarea stării tehnice a imobilelor şi evaluarea gradului de afectare a structurii de rezistenţă au verificat școlile din municipiul Târgu Jiu şi localităţile în care cutremurele s-au resimţit mai puternic, constatând că majoritatea prezintă fisuri la nivelul tencuielii şi al tavanului, pentru multe dintre ele fiind recomandată extinderea inspecţiei.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri