O fată de 14 ani a fost băgată cu forța într-o mașină, pe o stradă din Buzău. Șase persoane, reținute pentru răpire

Data publicării:
politisti-masina-politie
Foto: Facebook/ Politia Romana

O fată de 14 ani a fost băgată cu forța într-o mașină de șase persoane. Incidentul a avut loc în Buzău, iar polițiștii au fost sesizați că o minoră ar fi fost răpită de pe stradă. Potrivit IPJ Buzău, suspecții, patru bărbați și două femei, au fost găsiți și reținuți pentru 24 de ore și sunt acuzați de lipsire de libertate.

Șase persoane au fost reţinute de poliţişti pentru 24 de ore, fiind bănuite că ar fi lipsit de libertate o fată de 14 ani, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Buzău.

Potrivit sursei citate, duminică, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că o minoră din municipiul Buzău, în vârstă de 14 ani, ar fi fost luată de pe stradă cu un autoturism, împotriva voinţei sale.

"Din cercetări a reieşit că, în timp ce minora se deplasa către o unitate comercială din apropierea locuinţei, ar fi fost introdusă cu forţa într-un autoturism cu trei ocupanţi, şoferul deplasându-se ulterior într-o direcţie necunoscută (...) Imediat după primirea sesizării au fost alertate toate efectivele de investigaţii criminale, de ordine publică, de la Poliţia municipiului Buzău şi Râmnicu Sărat, dar şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale. Sub coordonarea conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost demarate de îndată toate măsurile specifice pentru depistarea în condiţii de siguranţă a minorei. S-a realizat securizarea cu filtre rutiere a căilor de acces din zona Râmnicu Sărat, precum şi a principalelor artere de comunicare cu municipiul Buzău. De asemenea, au fost verificate toate unităţile de cazare pe zona vizată de căutări", a precizat IJP.

În urma verificărilor şi activităţilor specifice efectuate cu operativitate de poliţişti, minora a fost găsită, iar persoanele implicate au fost depistate în municipiul Buzău, fiind conduse la sediul Poliţiei pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale. Minora nu prezenta leziuni vizibile, fiind preluată de un echipaj medical în vederea evaluării de specialitate, au menţionat reprezentanţii IJP Buzău.

Poliţiştii au dispus, pe bază de ordonanţă, reţinerea pentru 24 de ore a 6 persoane, 4 bărbaţi şi două femei, din judeţul Buzău, cu vârste cuprinse între 19 şi 49 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, acestea urmând să fie prezentate Parchetului cu propunerea de arestare preventivă.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri