O fată de 14 ani și-a luat viața după ce a fost violată de 5 tineri într-un cimitir, în Belgia

Data publicării:
cruci in cimitir
O fată de 14 ani și-a luat viața după ce a fost violată de 5 tineri într-un cimitir, în Belgia. Foto: Profimedia Images

Cinci tineri au fost reținuți de autorități în Belgia pentru un presupus viol în grup, victima fiind o fată în vârstă de 14 ani, scrie BBC. Potrivit presei belgiene, imaginile atacului sexual au ajuns pe internet, iar adolescenta și-a luat zilele patru zile mai târziu.

Trei dintre suspecți, care sunt minori, au ajuns la un centru special, iar doi tineri de 18 și 19 ani au fost arestați. Potrivit procurorilor, cei cinci tineri sunt investigați pentru „fapte care s-au petrecut cu puțin timp înainte de moartea victimei”.

Conform presei locale, fata de 14 ani ar fi aranjat o întâlnire cu un prieten într-un cimitir din Ghent, pe data de 15 mai. Băiatul, însă, a venit la locul stabilit cu alți patru amici și împreună ar fi abuzat-o pe adolescentă.

Mai mult, au publicat imaginile pe social media. "A fost picătura care a umplut paharul pentru ea, toată lumea ei s-a prăbușit", a declarat tatăl tinerei, pentru ziarul Het Nieuwsblad, citat de BBC.

Reacții la nivel înalt, după moartea tinerei din Belgia

Cazul a creat un val de indignare în Belgia, stârnind reacții la nivel înalt. Secretatul de stat pentru Egalitate, Sarah Schlitz, a jurat să ia măsuri pentru a opri răspândirea pe social media a imaginilor de acest fel.

„Distribuția acestor imagini este nu doar intolerabilă, ci mai ales ilegală. Nu ar trebui să fie posibil”, a spus ea, adăugând că echipa ei se va întâlni cu reprezentanții marilor companii de social media pentru a discuta politici de moderare a conținutului.

Totodată, primarul localității în care trăia adolescenta povestește că o cunoștea și este șocat de caz. „Nu îți imaginezi că așa ceva se poate întâmpla în municipalitatea ta”, a mărturisit el, pentru Het Laatste Nieuws.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri