Femeie prăbuşită cu liftul. Echipele de mentenanţă au venit după 4 ore

Data actualizării: Data publicării:
lift 2 (2)

Incident grav în această dimineaţă în clădirea Uniunii Cineaştilor din România. O femeie a căzut în gol cu liftul. Pompierii au reușit, după câteva minute, să scoată victima și să o transporte la spital. Poliția din sectorul 1 a deschis dosar penal de vătămare corporală din culpă.

ACTUALIZARE 20.55. Este greu de explicat ce s-a întâmplat cu exactitate. O vor stabili cele două anchete declanşate de poliţişti şi de specialişti în astfel de accidente.

Criminaliştii veniţi vor să stabilească cine este vinovat pentru rănirea femeii, iar specialiştii Inspecţiei de Stat pentru Controlul Instalaţiilor de Ridicat sunt aşteptaţi să arate defecţiunile care au influenţat prăbuşirea cabinei.

Cătălin Braşoveanu, ISCIR: „Ascensorul a plecat de la parter către etajul superior, iar între parter şI etajul unu s-a întâmplat o defecţiune tehnică şi ascensorul s-a deplasat înapoi spre parter. Intrând în funcţiune sistemele de siguranţă, ascensorul s-a împănat până să ajungă în puţul liftului, la acel tampon care este tot de siguranţă.”

Imediat după incident au fost chemaţi şi reprezentanţii companiei care asigură mentenanţa ascensorului. Termenul urgenţă are, însă, conotaţii diferite pentru ei.

„După 4 ore aţi ajuns? Nu erau oameni disponibili care să vină pentru verificări?”

În perioada următoare nimeni nu va mai avea voie să folosească ascensorul până nu e gata expertiza, cea care va arăta exact care au fsot motivele pentru care el a cedat.

Ascensorul avea reviziile şi avizele de siguranţă la zi.

 

ACTUALIZARE. 13.40. Laurenţiu Damian, preşedintele Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), de care aparţine clădirea de pe strada Mendeleev din Capitală, în care o femeie a căzut în gol cu liftul, a declarat pentru News.ro că organizaţia avea toate „referinţele privind asigurarea liftului” şi că o expertiză în acest caz urmează să fie făcută.

„Din punct de vedere al asigurării liftului aveam toate referinţele”, a declarat Damian. El a precizat că discuţiile se poartă cu firma care a montat şi făcut revizia liftului, fără a putea preciza numele acesteia. Următoarea revizie a liftului urma să fie făcută în luna aprilie a acestui an, a mai spus el.

„Este regretabil ce s-a întâmplat. Totuşi, este bine că doamna care a căzut un etaj în gol, nu trei cum fusese anunţat, a suferit doar un şoc. Urmează făcută expertiza”, a concluzionat preşedintele UCIN.


Accidentul s-a petrecut în jurul orei 10.00. Femeia voia să ajungă la etajul 5 al clădirii, însă liftul s-a blocat când se afla la etajul 1 și s-a prăbușit în gol. 

Vecinii femeii au fost cei care au sunat la 112, după ce au fost alarmați de sunetul puternic produs de prăbușirea liftului și de strigătele de ajutor ale femeii.

Cauza accidentului ar fi un cablu rupt al liftului care ar fi dus la prăbușirea în gol.

Pompierii au reușit să scoată victima din puțul liftului și i-au acordat îngrijiri medicale la fața locului. Femeia, în vârstă de aproximativ 50 de ani, nu a suferit răni grave, însă a fost transportată la Spitalul Floreasca.

Vecinii spun că evitau să folosească liftul, fiind știut faptul că acesta avea probleme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri