O femeie din Buzău și-a omorât în bătaie copilul de 2 ani, apoi a dat vina pe unul din frații mai mari

Data publicării:
Ambulanță pe stradă
Serviciul de ambulanță. Foto: DSU

Un copil de 2 ani şi 5 luni din judeţul Buzău a fost omorât în bătaie de propria mamă, o femeie de 26 de ani. Inițial, aceasta a spus că cel mic ar fi căzut din pat, apoi a dat vina pe unul dintre fraţii mai mari ai copilului, acuzând că l-ar fi bătut.

Femeia a fost internată la Spitalul de Psihiatrie de la Săpoca, pentru efectuarea unei expertize neuropsihiatrice, potrivit opiniabuzau.ro.

Tragedia s-a petrecut în luna februarie, însă, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, evenimentele au început să se contureze acum, în urma anchetei și a expertizei psihiatrice.

Ambulanța a fost solicitată la domiciliul femeii la începutul lunii februarie. Copilul de 2 ani și 5 luni a fost găsit în stop cardio-respirator, cu vânătăi şi muşcături pe corp, iar medicii nu au mai putut să îl salveze. Atunci, mama a spus că cel mic a căzut din pat, apoi că ar fi fost bătut de unul din frații mai mari. Însă probele adunate și mărturia unuia dintre copiii femeii, o fată de 11 ani, au indicat-o pe mamă ca fiind principala suspectă.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, respectiv violenţă în familie, faţă de o persoane de sex feminin, în vârstă de 26 de ani, deoarece la data de 01.02.2021, în timp ce se afla la domiciliu a aplicat mai multe lovituri asupra fiului său, în vârstă de doi ani şi 5 luni, leziuni ce au condus la decesul acestuia. Dosarul a fost înregistrat iniţial ca moarte suspectă, însă după efectuarea necropsiei s-a constatat că leziunile ce au condus la decesul victimei sunt rezultatul unor agresiuni exercitate în cadrul familiei, din primele cercetări rezultând că este vorba despre mama acestuia. În prezent, în cauză s-a dispus efectuarea unei expertize neuropsihiatrice asupra suspectei, urmând ca în funcţie de concluziile expertizei să se dispună măsurile procesuale corespunzătoare”, a declarat prim-procurorul Valerică Văsîi de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Femeia mai are doi copii, de 3 şi 11 ani.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri