O furtună puternică a lăsat oamenii dintr-o comună din Bihor cu casele aproape descoperite. În câteva minute țigla a fost spulberată

Data actualizării: Data publicării:
o furtuna puternica a lasat casele fara acoperis
O furtună puternică a lăsat oamenii dintr-o comună din Bihor cu casele aproape descoperite. FOTO: Facebook

După o săptămână cu ploi și inundații, încă o furtună puternică a lovit județul Bihor. În Oradea mai mulți copaci au fost doborâți de vânt. În comuna Nojorid, rafalele violente au smuls țigla de pe 20 de acoperișuri. ISU Bihor a primit 50 de apeluri de urgență, prin care pompierii erau chemați să intervină din cauza distrugerilor provocate de vreme.

În comuna Nojorid, țiglele de pe case au fost smulse de vântul puternic în doar câteva minute. Luni dimineață, oamenii s-au adunat să îndepărteze efectele furtunii. Unii s-au oferit să le doneze țiglă celor care au rămas cu casele aproape descoperite.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Autoritățile fac demersuri pentru ca cei care au suferit pagube să poată fi despăgubiți.

În județul Bihor a fost cod portocaliu de vijelie, descărcări electrice și grindină.

Pompierii din Bihor au intervenit duminică seara pentru îndepărtarea mai multor copaci și stâlpi de telefonie doborâți de vântul puternic.

Echipajele de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea au avut 16 intervenții pe mai multe străzi din Oradea pentru degajarea copacilor căzuți pe străzi și pe mașini.

De asemenea, Detașamentul de Pompieri Salonta, Garda de Pompieri 1 Mai și Stația de Pompieri Aleșd au acționat în localitățile Tămașda, Lugașu de Jos, Tinăud, Hidișelu de Sus și Calea Mare, pentru înlăturarea stâlpilor de telefonie și a arborilor doborâți de vântul puternic.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri