O gravidă în luna a șaptea a murit de COVID. Nu era vaccinată, timp de o săptămână s-a tratat singură, acasă

Data actualizării: Data publicării:
femeie insarcinata
O femeie însărcinată a murit după infectarea cu Covid-19. Imagine ilustrativă. Foto: Guliver/GettyImages

O gravidă în luna a șaptea a murit de COVID, la Oradea. Era internată în secția ATI a spitalului județean, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva. Nu era vaccinată și timp de o săptămână s-a tratat singură, acasă.

Femeia de 32 de ani era din localitatea Nucet și mai avea patru copii. S-au infectat cu noul coronavirus și ea, și soțul. Bărbatul este în izolare, acasă.

Pișta Vitan, soțul femeii decedate: "Mi-a spus doctorul: <E însărcinată doamna, o să îi dau medicamente cu risc>. I-am spus să o salveze că am patru copii".

Femeia nu a mers la medic la primele semne ale bolii, deși avea dificultăți de respirație.

Lucia Daina, director medical la Spitalul Județean din Oradea: "Pacienta s-a prezentat în serviciul de urgență acuzând o patologie specifică COVID și menționând că de șapte zile se tratează acasă considerând că este o patologie pe care o poate gestiona singură".

În primă fază, a fost internată la maternitate. Starea i s-a înrăutățit rapid și a fost adusă înapoi la Spitalul Județean, în secția de Terapie Intensivă. A murit după 10 zile.

Dr. Hadrian Borcea, medic-șef la UPU SMURD Bihor: "99,99% sunt nevaccinați. Față de valurile precedente, presiunea este mult mai mare. Așa că, dacă încerc să cuantific de 2-3 ori mai mulți pacienți ajung în stare critică".

Toate cele 59 de paturi ATI COVID din Oradea sunt ocupate. În spitalul Municipal, din 170 de pacienți internați, doar 17 sunt vaccinați. Niciunul dintre ei nu a ajuns la ATI.

Laurențiu Chiană, managerul Spitalului Municipal din Oradea: "Nici nu ne putem aștepta să avem paturi libere, deoarece la ritmul de creștere din momentul de față nu putem vorbi de un val, ci de un tsunami."

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri