O jurnalistă a apelat 112 în timpul protestului de vineri: „Arde la Victoriei! Sunt flăcări de 10 metri!”. Reacția pompierilor

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - PROTEST - DIASPORA - 10 AUGUST
Incidente la protestul diasporei, in Bucuresti, Vineri, 10 August 2018. Inquam Photos /

Au trecut orele, spiritele s-au mai calmat și încep să se adune tot mai multe detalii despre ce s-a întâmplat vineri seara în Piața Victoriei din București. Imagini dramatice au văzut românii la televizor și online. Printre acestea și flăcările de pe bulevardul Nicolae Titulescu, unde mai mulți brazi decorativi au fost incendiați de un grup de protestatari.

20180810_protest bucuresti 10 august_INQUAM_Photos_George_Calin_1
Foto: George Calin/Inquam Photos

O parte din echipa de jurnaliști a ziare.com care relata evenimentele de vineri din centrul Capitalei povestește cum a fost împinsă spre bulevardul Nicolae Titulescu cu gaze lacrimogene. La scurt timp după au văzut că izbucnise un incendiu. Ardeau, spun ei, brazi decorativi în ghivece, mese de cafenele și coșuri de gunoi.

Pentru că flăcările erau foarte mari, o jurnalistă a sunat la 112. A urmat o discuție cu o operatoare care îi cere detalii despre ce obiecte au fost puse pe foc. Apoi, corespondenta ziare.com este transferată către pompieri, unde îi răspunde un domn:

Jurnalistă: Fiți amabilă, arde la ieșirea din Pasajul Victoria. Unde sunt pompierii totuși?

Operatoare: Vă fac legătura la pompieri, dar ce arde, doamnă? Copaci sau ce arde?... Mă auziți?

Jurnalistă: Deci sunt mulți oameni aici. Este… Deci au pus multe… Deci au luat ghivece cu brazi și mese de pe margine și s-a făcut un foarte mare foc, care arde cu flăcări de 10 metri. Trimiteți pe cineva!

Operatoare: Vă fac imediat legătura cu pompierii.

…..

Pompier: Da, pompierii.

Jurnalistă: La ieșirea din Pasajul Victoriei sunt flăcări de 10 metri!

Pompier: Da, doamnă, avem pompierii în piață, acolo.

Jurnalistă: Unde aveți, că sunt eu aici?... Unde sunt pompierii?

Pompier: Acolo, în piață.

Apelul se întrerupe apoi, pentru că, potrivit jurnaliștilor ziare.com, de sus au început să cadă diverse obiecte contondente asupra oamenilor care erau în zonă”.

AICI PUTEȚI ASCULTA ÎNREGISTRAREA APELULUI

Incendiul a fost stins în cele din urmă de Jandarmerie, cu ajutorul tunului de apă pe care l-au folosit și pentru a dispera mulțimea strânsă în Piața Victoriei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri