O localitate din Galați intră în carantină. Oamenii intră și ies cu declarație pe propria răspundere

Data publicării:
politie carantina
Comuna Cuca, din județul Galați, este, de joi, în carantină pentru 14 zile. Foto: InquamPhotos -Octav Ganea

Comuna Cuca, din județul Galați, este, de joi, în carantină pentru 14 zile, după ce rata de infectare a ajuns la 4,74 la mia de locuitori. Zona este păzită de forțe MAI, iar intrarea și ieșirea din comună se face doar în anumite condiții, prin filtre MAI.

Direcția de Sănătate Publică Galați a informat Comitetul Județean de Urgență că rata de infectare în comuna Cuca este de 4,74 la mia de locuitori, astfel că, la solicitarea CJSU Galați, Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției a emis ordinul de instituire a carantinei asupra comunei, începând de joi, de la ora 05.00, pe o perioadă de 14 zile.

Potrivit ordinului, din zona carantinată este permisă intrarea și ieșirea pentru mijloacele de transport auto destinate transportului călătorilor/de marfă, fără oprire, care se deplasează în alte localități decât cea carantinată, având ca itinerarii: DN 24 D Galați - Bârlad; DJ 255 Rediu - Cuca - intersecție cu DN 24 D; DJ 255 Fârțănești - Cuca - intersecție cu DN 24 D.

Transportul de marfă, materii prime sau alimente pentru populație se va face pe baza documentelor justificative, care să indice scopul și destinația transportului.

Voluntarii vor asigura alimente, medicamente și bunuri de strictă necesitate, pe baza unei adeverințe eliberate de către Primăria Cuca.  

Persoanele din localitate, care ce desfășoară activități agricole vor completa declarația pe proprie răspundere.

Din/în zona carantinată este permisă ieșirea, respectiv intrarea persoanelor care locuiesc în zona de carantină, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitare, sanitar-veterinare, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor, transporturilor și activităților cu caracter religios, doar pentru situații excepționale care țin de menținerea serviciilor publice sau operaționale.

Toți cei care părăsesc zona carantinată vor prezenta autorităților legitimația de serviciu (valabilă pentru instituțiile bugetare) sau adeverința de salariat eliberată de angajator, ștampilată și semnată de către acesta (valabilă pentru celelalte categorii), ori după caz, declarația pe proprie răspundere.

Potrivit hotărârii, în toate spațiile publice, atât cele interioare cât și cele exterioare, este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura.

Intrarea-ieșirea persoanelor și vehiculelor în/din localitatea carantinată se va face doar prin filtrele instituite de forțele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri