O nouă avarie RADET. 60 de blocuri fără căldură și apă caldă

Data actualizării: Data publicării:
RADET INSOLVENTA_Agerpres_4284501

Zeci de imobile din sectoarele 5 şi 6 au rămas, vineri dimineaţă, fără apă caldă şi căldură în urma unei avarii la reţeaua RADET. De asemenea, nu au încălzire mai multe imobile din Sectorul 1, din cauza unei avarii la reţeaua electrică ce a lăsat fără curent punctul termic. În urmă cu doar o săptămână, cu aceeaşi problemă s-au confruntat bucureştenii care locuiesc în 200 de blocuri din sectoarele 2 şi 3.

De vină ar fi starea proastă a conductelor care nu au fost schimbate de zeci de ani, potrivit administratorului special al RADET.

Alexandru Burghiu a precizat, pentru Digi24, că se lucrează în 4 puncte termice pentru remedierea avariei. Conform acestuia, abia vineri seară, la ora 22:00, locuitorii din zonele Răzoare, Drumul Sării, Drumul Taberei şi Sebastian vor avea din nou căldură şi apă caldă.

Nu sunt doar blocuri afectate, ci şi o casă de copii şi un liceu.

Dacă erau copiii la şcoală? Noroc că sunt în vacanţă. Am înţeles că au reţelele învechite, neschimbate de ani de zile. (Şi dumneavoastră cu ce vă încălziţi acum?) Cu ce am pe mine”, afirmă un paznic al liceului afectat.

Mii de bucureșteni au fost lăsați fără căldură, în ultima lună. Explicația RADET

În pragul sărbătorilor, mii de oameni din sectoarele 2 şi 3 din Capitală au stau în frig în propriile case. Oamenii se plângeau că de când a venit iarna rareori au avut calorifele dezmorţite. Reprezentanţii RADET dădeau vina pe conductele vechi care cedează în continuu. 

„Această magistrală este una cu diametrul de 1 metru. Ea alimentează o treime din oraş. Această conductă a fost montată în 1966, are 52 de ani şi până în momentul de faţă nu a fost înlocuită”, spune Alexandru Burghiu, administrator special RADET.

Asta deşi a depăşit dublul termenului de garanţie. Peste 600 mii de blocuri din Bucureşti sunt racordate la RADET.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri