O nouă gafă. Autoritățile tot nu au învățat cine a citit Proclamația de Unire de la 1918

Data actualizării: Data publicării:
greseala afis sector 2 iulian hossu (1)
Foto: Francisc Doboș

După ce săptămâna trecută a fost scris greşit numele celui care a citit Proclamaţia de Unire de la Alba Iulia - Emil Hossu în loc de Iuliu Hossu - pe un afiș din pasajul de la Piața Universității, acum, în sectorul 2 a apărut scris greșit, din nou, numele fostului episcop al Episcopiei greco-catolice de Cluj-Gherla.

greseala afis sector 2 iulian hossu (1)
Foto: Francisc Doboș

Greșeala a fost semnalată joi de Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti.

„Ignoranță, indolență sau rea voință de Centenar. Saptamâna trecută semnalam bannerul de la Universitate unde Episcopul greco-catolic Iuliu Hossu cel care a citit declarația Marii Unirii din 1918 era numit EMIL Hossu. Acum mă aflu pe bulevardul Pache Protopopescu nr. 30. Aici este un alt banner al Primăriei Sectorului 2 care celebrează Centenarul și în care episcopul Iuliu Hossu este numit IULIAN. Normal că mă întreb dacă este vorba doar de ignoranță sau...”, afirmă Francisc Doboș, fără să mai completeze la ce se referă.

Cine a fost IULIU HOSSU

Iuliu Hossu a fost episcop greco-catolic de Cluj şi cel care a citit Proclamaţia de Unire de la Alba Iulia la 1 decembrie 1918 în faţa a mii de români, pe când avea doar 32 de ani. Episcopul greco-catolic a fost şi cel care a dus regelui Ferdinand şi Reginei Maria hotărârea de unire a Transilvaniei cu Vechiul Regat. Totodată, a fost primul cardinal român al Bisericii Catolice.

Citiți și

Iuliu Hossu, episcopul martir al Unirii

Cum au interzis comuniștii Biserica Greco-Catolică

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri