Video O nouă zi cu aglomerație la vămile din vestul țării. Peste 16.000 de oameni au intrat în țară, prin Ungaria, în ultimele 24 de ore

Data actualizării: Data publicării:
Aglomerație pe sensul de intrare la Vama Nădlac, în luna mai 2020, la începutul pandemiei de COVID.
Aglomerație pe sensul de intrare la Vama Nădlac, în luna mai 2020, la începutul pandemiei de COVID. Foto: Digi24

Cozi interminabile în vămile din vestul țării. Șoferii așteaptă mai bine de 5 ore pentru a ieși sau intra în România. În sprijinul lor, autoritățile au deschis și alte puncte de trecere a frontierei din vest.

Abia deschis traficului rutier, punctul de trecere a frontierei Borș este deja plin de mașini, atât pe sensul de ieșire cât și pe cel de intrare în țară. Autoritățile române și maghiare au decis deschiderea acestui punct, împreună cu Nădlac II, după cozile infernale care s-au format ieri în Nădlac I.

Oamenii s-au călcat în picioare pentru a intra în ţară. Nici o regulă nu a mai fost respectată, după câteva ore bune de aşteptare nervii celor mulţi au cedat și a avut loc un protest spontan. Pentru fluidizarea traficului, autorităţile au deschis alte două puncte de trecere a frontierei: Nădlac II şi Vama Borş din judeţul Bihor.

Directorul DSP Arad, Horea Timiș, spune că fiecare cetățean care se prezintă la intrarea în țară, prin orice punct de trecere a frontierei, este văzut de personal medical în vederea depistării unor simptome specifice COVID-19, iar apoi se completează chestionarul epidemiologic în care persoana optează, în scris, pentru izolare la domiciliu sau carantină instituționalizată.

În total, peste 31.000 de persoane au tranzitat frontiera cu Ungaria în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au efectuat formalităţile de frontieră aproximativ 31.800 persoane, cetăţeni români şi străini, şi peste 18.000 mijloace de transport (din care 12.500 automarfare), conform datelor Poliţiei de Frontieră.

Astfel, pe sensul de intrare au fost aproximativ 16.200 persoane cu 9.600 mijloace de transport (din care aproximativ 7.000 automarfare), iar pe cel de ieşire 15.600 persoane cu 8.400 mijloace de transport (5.500 automarfare).

Cu o zi în urmă, aproximativ 8.000 de cetăţeni români intraseră în ţară pe la graniţa cu Ungaria, iar prin punctele de frontieră au efectuat formalităţile aproximativ 31.800 persoane, cetăţeni români şi străini, informează IGPF.

„În data de 16.05.2020, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 21.200 de persoane şi 11.800 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 11.000 de persoane cu 6.500 mijloace de transport. Numărul cetăţenilor români (mai puţin şoferii de automarfare şi lucrătorii transfrontalieri ) care au intrat în România prin punctele de trecere a frontierei de la frontiera comună cu Ungaria a fost de aproximativ 8.000 ( PTF Nădlac 1 - 3.810, PTF Nadlac 2 - 2.967, PTF Borş - 954 etc.)”, informează IGPF, într-un comunicat.

 

În zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat 46 fapte ilegale (22 infracţiuni şi 24 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

„Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 26.000 lei; valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 5.800 lei; nu s-a permis intrarea în ţară pentru 8 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 5 cetăţeni români din diferite motive legale”, precizează IGPF.

IGPF reaminteşte că, în continuare, la intrarea în ţară în punctele de trecere a frontierei se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la control şi sosesc dintr-o călătorie internaţională, conform listei actualizate de Institutul de Naţional de Sănătate Publică.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri