O rachetă rusească a lovit, pentru a doua oară, o navă sub pavilion moldovenesc în Marea Neagră

Data actualizării: Data publicării:
4BDA12CB-B5DD-47AA-8F5B-1944714A8747

O rachetă rusească a lovit pentru a doua oară o navă comercială, aflată sub pavilionul Republicii Moldova, în Marea Neagră. Nava avea la bord produse petroliere, scrie presa ucraineană, potrivit siteului deschide.md. Despre nava lovită de ruși au scris și jurnaliștii de la The Guardian.

Nava a fost lovită în timpul unui atac aerian asupra regiunii Odessa, de o aeronavă rusească Su-30, care a tras 2 rachete Kh-31. Una dintre ele s-a autodistrus deasupra mării, iar cealaltă a lovit nava Millennial Spirit, aflată sub pavilionul Republicii Moldova.

Navele de război rusești au tras asupra navei în Marea Neagră încă la începutul invaziei Ucrainei. Nava plutește în derivă pe mare de 4 luni fără echipaj, cu resturi de motorină la bord.

La momentul primei lovituri, pe navă erau peste 500 de tone de motorină.

În Comandamentul Operațional „Sud” nava este numită „bombă cu ceas ecologică”.

MV Millennial Spirit este o navă comercială cisternă aflată sub pavilionul Republicii Moldova. În timpul invaziei Rusiei în Ucraina din februarie 2022, nava a fost lovită de un obuz în timp ce naviga în apele neutre din Marea Neagră, nu departe de Odesa. Directorul-adjunct al Agenției Navale, Vadim Pavalachi, a declarat că echipajul navei Millennial Spirit este rusesc.

Nava are un deplasament de 2.200 de tone și este al doilea vas comercial lovit de un proiectil după începerea invaziei ruse în Ucraina.

Primele rapoarte au indicat că nava era sub pavilion românesc, țară membră NATO, ceea ce a stârnit îngrijorări cu privire la un atac asupra unui membru NATO. Cu toate acestea, aceste rapoarte s-au dovedit a fi false, iar agenția navală a R. Moldovei a confirmat că nava era sub pavilionul Republicii Moldova.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri