Video „O să fim vedete!” Familia care l-a primit pe Regele Charles la Breb, în urmă cu 12 ani, merge la Londra pentru ceremonia încoronării

Data publicării:
familie breb
Doi oameni simpli, din Maramureș, sunt invitați de onoare la ceremoniile de încoronare de la Londra. Foto: Captură video Digi24

Doi oameni simpli, din Maramureș, sunt invitați de onoare la ceremoniile de încoronare de la Londra. Este vorba despre familia care l-a primit pe Charles la Breb, în urmă cu 12 ani. Digi24 a făcut posibilă această călătorie, care pentru cei doi maramureșeni a fost surpriza vieții.

Soții Bozai din Breb, Maramureș, sunt unii dintre norocoșii care l-au cunoscut pe Regele Charles și chiar au avut ocazia să stea cu el la masă. Suveranul Marii Britanii a făcut o vizită la Breb în urmă cu 12 ani, iar Ioan Bozai l-a omenit cu horinca lui vestită.

„Îmi plăcea să lucrez cu lemnul, nu eram eu mare meșter, dar mă învăța socrul, mai furam de la unul, de la altul și am ajuns să lucrez la casele Prințului Charles. După ce s-au terminat casele, a venit prințul în Breb. Mare bucurie, vine prințul. Și m-a chemat uncheșul, m-am dus am stat la masă cu Prințul Charles, am ciocnit două pahare de afânată”, povestește acesta. 

Acum, cei doi soți își fac bagajele să plece la Londra. „Prima dată punem cureaua ta. Strânge-o bine. Ca să nu, uite așa, să aibă spațiu mai mic. Împătură cămeșa. Așa. Și cât mai strânsă. Cojocelul meu. Pune aici și pieptarul meu și cojocul”.

Și cum obiceiurile spun că în vizită nu mergi cu mâna goală, cei doi soți au pregătit și cadouri tradiționale românești: horincă și bunătăți din cămară. „Am pregătit o horincă de mere. Am pus o sticlă mai mare, pentru că noi mai avem prieteni pe acolo. O sticlă cu horincă de prune și nelipsita horincă de pere”, mai spune Ioan. 

„Nu m-am gândit niciodată să ajung la un astfel de eveniment, nu am crezut că e cu putință. Dar Dumnezeu pe toate le rânduie, le face cum tebuie. Cu emoții multe, cu bucurie multă”, spune Ileana Bozai. 

Soții Bozai abia așteaptă să-l vadă din nou pe regele Charles. Sunt emoționați, mai ales că se vor învârti printre invitați de soi: șefi de state și înalți demnitari. „O să fim vedete, mai ales că suntem îmbrăcați în costumul nostru popular, care nu-l mai poartă nimeni din România, numai în Maramureș”. 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri