O veveriță aproape moartă de frig a fost salvată din zăpadă de un trecător, în Mediaș. "Omenește am făcut totul!"

Data actualizării: Data publicării:
veverita medias
Sursa: captură video Facebook / Willhelm Cristian Schuster

O veveriță găsită aproape moartă de frig pe marginea drumului, pe zăpadă, a fost salvată de un trecător. Cel mai probabil, crede acesta, animalul fusese lovit de o mașină, dată fiind starea în care se afla. Bărbatul a luat și a încălzit-o în geaca lui, după care a dus-o la veterinar. Acolo veverița a fost operată și se află, în continuare, sub supraveghere medicală, scrie Ora de Sibiu.

Willhelm Cristian, alpinist de profesie, a găsit veverița marți, pe marginea drumului, în zona Mediașului. Când a văzut animalul a înțeles că ceva este în neregulă cu el. L-a luat în brațe și l-a încălzit în geacă, după care a mers direct la un cabinet veterinar din oraș.

Acolo veverița a fost supusă mai multor investigații medicale și a fost operată.

"Era prezentă când a fost adusă la cabinet, dar avea sângerări la una dintre nări și hematom la ochi. I-am făcut două radiografii ca să vedem dacă are fracturi și nu a avut. Cu siguranță a fost lovită și de o mașină, dar razant. În urma accidentului, i s-a inflamat o parte din creier care presează pe anumiți nervi. Deocamdată nu se poate alimenta singură. Este sub tratament. Așteptăm să fie mai bine!", spune medicul veterinar Dan Gheorghe Strava.

Willhem a făcut publică povestea veveriței pe rețelele sociale, unde a strâns o mulțime de aprecieri. "Omenește am făcut totul, bunul Dumnezeu decide cu viața. Sper să trăiască acest suflet minunat!”, spunea bărbatul marți, în postarea sa.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri