O zi după supărarea premierului, FMI ne crește PIB-ul

Data publicării:
intalnire FMI

A doua zi după ce premierul Mihai Tudose și-a exprimat supărarea pe analizele FMI privind România, instituția mondială și-a ameliorat substanțial prognozele de creștere economică.

FMI crede că în acest an vom obține o creștere economică de 5,5% din PIB față de 4,2% estimare anterioară. Și anul viitor vom sta mai bine. În loc de 3,4% din PIB vom avea o creștere de 4,4%, spune FMI. Pentru toată Uniunea Europeană prognoza indică o creștere de 2,5% în 2018, față de valoarea avansată anterior, de 2,2% din PIB.

Premierul Mihai Tudose i-a atacat furibund luni pe reprezentanții FMI în România la o emisiune televizată. El i-a acuzat că s-au înșelat de mai multe ori în privința estimărilor privind România. "E o creștere sustenabilă. Chiar în drum spre dumneavoastă m-a sunat ministrul de Finanțe sau cea mai rămas din el, a muncit foarte mult. În niciun caz nu pregătim un împrumut cu FMI, la ce prognoze au făcut, la cum ne-au tratat, nu voi lua un leu de la ei. Iată că au greșit și ultima prognoză. Au ieșit senini și au spus că noi am greșit un pic, au stricat viața unei țări, a oamenilor. Eu i-am chemat să le spun că s-ar putea să nu mai vorbim deloc de ei dacă mai greșesc și a treia prognoză. Și au devenit un pic mai prudenți. E ca un medic care greșește verdictul, amputează și apoi spun că au greșit. Eu am avut o discuție cu ei și le-am spus că dacă mai greșesc o dată, voi reacționa violent", a declarat Mihai Tudose.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri