Sari la conținut

Protest în localitatea fără trotuare. Un adolescent a provocat aici trei accidente

Peste 200 de localnici au participat, duminică, la un protest în care au cerut construirea de trotuare în comuna Mureşenii Bârgăului unde un adolescent a provocat vineri accidente grave.

Comuna este traversată de un drum naţional intens circulat, DN 17, şi nu există trotuare.

În urma accidentelor grave provocate de un adolescent de 16 ani băut, vineri seară, în urma căruia o fată de 16 ani a murit, iar alte patru fete şi o femeie au fost rănite, duminică, localnicii din Mureşenii Bârgăului au organizat un protest.

Peste 200 de oameni, inclusiv copii, s-au strâns în curtea şcolii din comună cu pancarte pe care erau mesaje precum ”Vrem trotuare”, oamenii spunând că le este teamă mai ales când merg copiii la şcoală.

Adolescentul de 16 ani care a provocat, vineri seară, trei accidente rutiere în judeţul Bistriţa-Năsăud, pe DN 17, a fost arestat preventiv. Pentru că una dintre victime a murit la spital, el este cercetat pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă, dar şi pentu că a condus fără a avea permis.

El a provocat, vineri seară, trei accidente rutiere, unul în Tureac şi două în localitatea Mureşenii Bârgăului. În urma evenimentelor rutiere, cinci minori cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani au fost răniţi, dar şi un adult.

Toţi răniţii erau pietoni şi au fost loviţi în plin de tânărul care se afla în vădită stare de ebrietate, fiind, la rândul său, rănit.

Una dintre victime, o adolescentă de 16 ani, a murit la spital din cauza rănilor. Toţi ceilalţi răniţi sunt în continuare la spital.

Sursa: news.ro