Oamenii din localitățile afectate de inundații din județul Alba vor primi ajutoare din rezervele de stat

Data publicării:
barbat care se uita la lucrurile scoase din casa in curte in urma unei inundatii
Case distruse după viitura de la Ocoliș. județul Alba Foto: Inquam Photos / Raul Ștef

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis scoaterea de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate, precum carburant, construcții modulare, paturi, pături și hrană, care vor ajunge la oamenii din localitățile afectate de inundații, din județul Alba. 

Hotărârea CNSU prevede "scoaterea de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate și alocarea acestora unităților administrativ-teritoriale Ocoliș, Câmpeni, Sohodol și Roșia Montană din județul Alba".

Potrivit hotărârii, este vorba de:

• 35.000 litri de motorină
• 8 construcții modulare complete
• 260 paturi cu cazarmament
• 520 pături
• 8.500 litri apă
• 2.600 conserve carne
• 3.900 conserve pate

Hotărârea a fost adoptată în contextul inundațiilor din perioada 15-16.07.2021 din localitățile Ocoliș, Câmpeni, Sohodol și Roșia Montană.

De asemenea, premierul Florin Cîţu a declarat, duminică, după întâlnirea cu primarii din comunele din judeţul Alba cele mai afectate de inundaţii, că, începând de luni, oamenii ale căror gospodării au fost inundate vor primi sume fixe de bani pentru reconstrucţie.

Citește și: Florin Cîțu, în județul Alba: Oamenii afectați de inundații vor primi de mâine sume fixe de bani pentru reconstrucție

Inundații ca după un uragan în Ocoliș și alte localități din Alba

Localitatea Ocoliș din județul Alba seamănă mai degrabă cu un sat părăsit decât cu o zonă în care trăiesc 450 de suflete. Drumurile au fost măturate de ape, unele mașini au fost luate de viitură, iar gardurile au fost distruse. Din loc în loc încă se văd copaci rupți din rădăcină.

Ploile și vijeliile au distrus mai multe case, iar altele au fost grav avariate. Zeci de persoane au fost evacuate din fața apelor revărsate. În doar cinci ore au căzut peste 220 de litri de precipitații pe metru pătrat.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri