Oamenii legii, mână în mână cu infractorii. Cum a crescut în carieră unul din cei mai buni ofițeri antidrog, protejând traficanții

Data publicării:
om incatusat
Trei presupuşi spioni ai Rusiei în Marea Britanie, toţi cetăţeni bulgari, au fost arestaţi şi inculpaţi în cadrul unei anchete majore de securitate naţională. FOTO: Profimedia Images

Polițiști și magistrați și-au uitat rolul și au trecut de partea celor pe care ar fi trebuie să îi ancheteze. Un procuror din Corabia, fost șef al Parchetului din oraș, a fost reținut după ce, împreună cu un polițist de la Rutieră, și-a ajutat un apropiat să scape de sancțiuni. Iar în Capitală, unul dintre cei mai buni ofițeri antidrog a ajuns și el după gratii pentru că a lucrat de partea traficanților. Îi anunța că sunt urmăriți și obținea în schimb infromații despre alte grupări, lucru care l-a ajutat să crească în carieră. Inclusiv frații Tate au avut de partea lor o fostă polițistă.

Dosarul în care este implicat fostul procuror șef din Corabia, Sorin Lia, a pornit de la o anchetă care privea administratorul unei firme de transport. Acesta fusese prins că transporta o cantitate de pietriș mai mare decat cea legală.

Cel care conducea firma este era apropiat al fostului șef Serviciul Rutier din Corabia. Acesta vrut să scape firma de sancțiuni, dar pentru că nu a reușit ar apelat la apropiatul lui, fostul procuror șef Sorin Lia. Împreună ar fi reușit să distrugă probele și să scape firma de sancțiuni. Fiul administratorului firmei de transport neagă acuzațiile.

Fiul administratorului firmei de transport: Marfa respectivă avea toate documentele. S-au făcut și se fac în continuare niște abuzuri. Tatăl meu nu este vinovat.

Reporter: Este adevărat că tatăl dumneavoastră avea o legătură cu fostul șef de la Rutieră din Corabia?

Fiul administratorului firmei de transport: Da, avea o legătură de prietenie de acum 20 de ani.

Și în Capitală se leagă prietenii între cei care se află la capete opuse ale legii. Un ofițer de la antidrog a reușit să urce pe culmile carierei după ce și-a făcut colaboratori printre traficanți.

Liderul grupării i-ar fi oferit informații despre rețelele rivale din zonă, iar la schimb ofițerul îl anunța când era vizat de o anchetă penală. Mai mult, potrivit surselor Digi24, chiar îl învăța cum să se ferească de anchetatori. Ofițerul se folosea de informații despre grupările rivale colaboratorului lui și le destructura. Ar fi reușit în acest fel să ajungă unul dintre cei mai buni din branșă. Totul s-a încheiat în urmă cu câteva luni.

Direcția Generală Anticorupție a primit un pont de la un inculpat dintr-un dosar care fusese ajutat în trecut de ofițerul antidrog. Aceștia au intrat pe fir și l-au urmărit câteva luni. Când au avut suficiente probe l-au săltat chiar dintr-o unitate de parchet din capitală, în timp ce ofițerul era la muncă.

O legătură cu o fostă polițistă au reușit să lege și frații Tate și este una dintre persoanele anchetate acum în dosar.

Fosta polițistă este acum în arest la domiciuliu. Anchetatorii spun că împreună cu o o altă femeie îi ajuta pe frații Tate să le constrângă și să le controleze pe fetele exploatate.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri