Video Octavian Berceanu: Consilierul unui fost ministru al mediului a construit un depozit ilegal de gunoi. M-au sunat să mă "înmoaie"

Data actualizării: Data publicării:
octavian berceanu
Octavian Berceanu a fost eliberat din funcția de comisar șef al Gărzii de Mediu. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Octavian Berceanu a declarat vineri seară, la Digi 24, că un fost ministru al mediului a făcut presiuni politice asupra sa și l-a sunat să vadă dacă nu se mai "înmoaie". "I-am transmis că ne vom întâlni la DNA, DIICOT sau DGA", a spus Berceanu. Întrebat de jurnalistul Claudiu Pândaru dacă este vorba despre Costel Alexe, fostul șef al Gărzii de Mediu a spus doar că "este foarte recent" și că nu este vorba de Tanczos Barna. 

"În prima lună, au zis că poate găsim soluții, poate ne mai înmuiem, poate vedem întreaga paletă de soluții. Da. Dar, în momentul în care se intervine peste comisar, avem DIICOT, avem DGA-ul, avem DNA-ul. Și au încetat. Oameni politici”, a spus Octavian Berceanu, la Digi24.

Acesta a răspuns astfel întrebării cu privire la posibile presiuni politice asupra sa, când era șef la Garda de Mediu. "Era panică că schimbam șefii", a menționat Berceanu. 

Fostul șef al Gărzii de Mediu nu a dorit să spună numele fostului ministrul care l-a sunat, însă a precizat că e vorba de "un ministru foarte recent".  Cel care i-a fost consilier a depozitat ilegal un milion de metri cubi de deșeuri chiar pe caseta de colectare a apelor uzate din Popești-Leordeni, care s-a prăbușit în vară din această cauză.

"E acel businessul din Popești-Leordeni, cel care a construit acel munte a fost consilierul ministrului mediului. Despre ce vorbim? Fostul ministru al mediului. I-am spus că îi mulțumesc frumos pentru intenții, dar nu se poate. "Aceștia sunt oamenii care stau în spatele afacerilor ilegale cu deșeuri”", a precizat Berceanu, care a  spus că Garda de Mediu a depus plângere penală în acest caz.

În luna iulie a acestui an, sub greutatea deșeurilor, plafonul casetei de colectare a apelor uzate din Popești-Leordeni s-a rupt și a înfundat canalizarea. Tronsonul rupt transporta dejecţiile din Bucureşti până la Staţia de Epurare Glina.

Citește și: Drept la replică al lui Costel Alexe pentru Octavian Berceanu

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri