Oficial din MAI audiat în dosarul violențelor din 10 august, decorat de Klaus Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
forta jandarmi 20180810_protest bucuresti 10 august_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_21
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele privind avansarea în grad sau acordarea unor grade unor reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului de Interne, Serviciului de Protecţie şi Pază, Serviciul de Protecţie şi Pază, Serviciului Telecomunicaţii Speciale şi Serviciului Român de Informaţii, relatează Agerpres.

forta jandarmi 20180810_protest bucuresti 10 august_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_21
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Între cei înaintaţi în grad colonelul Marin Gheorghe-Nucu din Ministerul Afacerilor Interne căruia şeful statului i-a acordat gradul de general de brigadă-cu o stea. El este secretar de stat în MAI şi a fost audiat, la Parchetul General, în dosarul privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august. 

Oficialul, care era la comanda Ministerului de Interne în noaptea protestului din 10 august, a fost audiat în calitate de martor.

„În piaţă au fost oameni care răspundeau de misiune. (...) Nu e vorba de clasificarea unor probe, sunt nişte informaţii care ele provin din documente clasificate şi atunci se va lua măsura declasificării la solicitarea Parchetului cu acordul celor care au furnizat documente. Cele mai bune informaţii se pot da de la Jandarmerie, nu de la nivelul ministerului, cele mai corecte şi precise”, le-a spus el jurnaliștilor după audiere, în 11 septembrie.

Întrebat dacă are informaţii conform cărora mitingul din 10 august ar fi fost finanţat din străinătate, aşa cum declara liderul PSD Liviu Dragnea, secretarul de stat în MAI a spus că nu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri