OMS avertizează în legătură cu relaxarea restricțiilor: Este ca și cum ai fi bolnav și te dai jos din pat și începi să alergi

Data publicării:
Autoritatile din Franta impun masuri dure impotriva noului coronavirus
Foto: Profimedia

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu are o recomandare generală pentru ţări şi regiuni privind relaxarea măsurilor luate pentru încetinirea propagării coronavirusului, dar le cere să nu le ridice prea devreme, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

„Unul dintre cele mai importante lucruri este de a nu renunţa prea devreme la aplicarea măsurilor pentru a nu avea o recidivă”, a declarat Lindmeier, într-o conferinţă de presă virtuală.

„Este ca şi cum ai fi tu însuţi bolnav, dacă te dai jos din pat prea devreme şi începi să alergi prea devreme, rişti ca boala să recidiveze şi să ai complicaţii”, a adăugat el.

Austria și Germania au anunțat relaxarea restricțiilor pentru a reporni economia. Austria va începe să relaxeze treptat restricțiile de circulație începând cu 14 aprilie, a anunțat luni cancelarul Sebastian Kurz.

Și Germania anunță măsuri similare din a doua jumătate a lunii aprilie. Ministerul german de Interne face planuri pentru relaxarea restricțiilor de circulație începând cu 19 aprilie. Cetățenii vor trebui însă să poarte măști, iar adunările publice vor fi limitate.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri