Omul de afaceri Nelu Iordache a ieșit de la DNA, după aproape cinci ore de audieri: „Nu am făcut niciun denunț”

Data actualizării: Data publicării:
DNA_NELU_IORDACHE_02_INQUAM_George_Calin
Foto: Inquam Photos / George Calin

Omul de afaceri Nelu Iordache a părăsit miercuri seara sediul Direcției Naționale Anticorupție, după aproape cinci ore de audieri. Iordache le-a spus jurnaliștilor că ar fi vorba despre un dosar mai vechi, din 2017, însă a refuzat să spună dacă a fost pus sub control judiciar.

ACTUALIZARE 18:00: Omul de afaceri a părăsit sediul DNA după aproape cinci ore de audieri. La ieșire, Nelu Iordache le-a declarat jurnaliștilor că este vorba despre „un dosar mai vechi, din 2017”, legat de compania Romstrade.

Totodată, Nelu Iordache a negat că ar fi dat mită sau că ar fi făcut vreun denunţ.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Nelu Iordache a fost ridicat de procurori de pe aeroport și dus la DNA, pentru a fi audiat. Omul de afaceri, considerat unul din "regii asfaltului", a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie și are o condamnare de 12 ani şi 6 luni de închisoare, care nu este însă definitivă.

Nelu Iordache, patron al companiei Romstrade, a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie. În luna martie, el a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 12 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a înregistrat în contabilitatea companiei de transport aerian Blue Air achiziţii fictive de materiale publicitare, prejudiciind statul român cu 2 milioane euro. Decizia nu este definitivă. 

Pe de altă parte, în luna ianuarie 2020, Nelu Iordache a fost achitat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, într-un alt dosar de corupţie, legat de modernizarea Transalpina.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri