”Omul rușilor”. Iulian Iancu îl dă în judecată pe Ludovic Orban

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban fb

Supărat că a fost numit omul rușilor de către șeful PNL, Ludovic Orban, deputatul PSD, Iulian Iancu, a anunțat miercuri că îl dă în judecată pe fruntașul liberal.

Foto: Ludovic Orban:  ”nu mă sfiesc să afirm că Iulian Iancu este omul Gazprom”

Anunțul depunerii unei plângeri în Justiție a fost făcut de Iulian  Iancu pe pagina sa de Facebook. ”Observ fără surprindere că, odată cu demersurile Comisiei de Anchetă ANRE al cărei președinte sunt, au pornit și atacurile la adresa mea. Dacă în campania electorală pentru președinția PNL am înțeles să trec cu vederea afirmațiile d-lui Ludovic Orban, în contextul actual conotația acestei minciuni sfruntate este deosebit de gravă. Ea este menită să pună sub semnul întrebării concluziile Comisiei de Anchetă care se conturează deja ca fiind deosebit de grave la adresa unor mari operatori din domeniul energetic, în special din domeniul gazelor naturale.
Ca atare, așa cum am anunțat de la primele atacuri după începerea mandatului meu de președinte al Comisiei de Anchetă, îl voi acționa în judecată pe dl. Ludovic Orban și îi voi cere să demonstreze public veridicitatea afirmațiilor sale. În caz contrar, voi considera aceste noi afirmații ca parte a unui atac direct interesat și coordonat în vederea discreditării mele ca demnitar și ca persoană publică și de compromitere a întregii mele activități desfășurată DOAR în slujba României și le voi declina Parchetului General ” a spus el.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, într-un interviu pentru Adevărul Live, că deputatul PSD Iulian Iancu, preşedintele Comisie pentru Industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, face jocurile companiei ruseşti Gazprom în Parlamentul României. Orban a spus: "Uitaţi-vă ce luptă se duce cu Ordonanţa 64 de o parte din PSD, parcă special că distrugă BRUA (conducta de gaze Bulgaria, România, Ungaria, Austria) şi exploatarea de gaze naturale de la Marea Neagră, care poate să reducă dependenţa, nu numai a României, ci a unei părţi din Europa faţă de gazul rusesc. Se încearcă modificarea ordonanţei 64 astfel încât să introducă nişte stavile suplimentare care pur şi simplu să-i determine să nu de drumul la exploatare. Domnul Iancu este omul Gazprom. Nu m-am sfiit niciodată s-o zic. Amendamentele sale sunt făcute să torpileze proiectul BRUA şi reducerea dependenţei de gazul rusesc", a spus Ludovic Orban.

Mai precis criticii lui Iancu afirmă că propunerea făcută de deputatul PSD și insistența acestuia ca tot gazul extras din Marea Neagră să fie vândut pe o singură bursă, de stat, OPCOM, ar fi menită să împiedice vânzarea gazului din Marea Neagră de către firma de exploatare a acestuia, cui dorește. Aducerea integrală a gazului pe bursă ar face ca rușii să cunoască prețurile de comercializare și să jongleze piața gazelor din zonă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri