Opt pacienţi COVID în stare gravă, transportaţi cu două avioane militare de la București la Timişoara și Oradea

Data actualizării: Data publicării:
Avion MApN pentru misiuni umanitare
Avion MApN pentru misiuni umanitare. Foto: MApN

Opt pacienți COVID în stare gravă au fost transportați joi cu două avioane militare de la București la Timișora și Oradea, anunță Ministerul Apărării Naționale. La destinație, pacienții urma să fie preluați de ambulanțe pentru transfer în Ungaria, unde vor primi tratament, în cadrul unei înțelegeri făcute de autoritățile române și ungare.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat joi o misiune de transport umanitar, pe ruta București - Timișoara, a trei pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, aflați în stare gravă, potrivit MApN.

O altă aeronavă, C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a transportat la Oradea, tot joi, cinci pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, aflați în stare gravă.

Ambele zboruri au fost însoțite de echipe medicale SMURD, care au monitorizat pacienții.

România a transferat joi primii zece pacienți COVID în Ungaria, în cadrul înțelegerii cu autoritățile de la Budapesta, care s-au arătat dispuse să preia o parte din bolnavii în stare gravă care nu mai au loc în spitalele românești.

În afară de cei opt pacienți din București, au mai fost alți doi din Timișoara. Cei zece pacienți vor fi internați la centrele universitare Szeged și Debrecen.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri