Orban: Dacă un profesor face doar șase ore online din zece, pentru patru nu trebuie plătit. Dacă refuză, nu are ce căuta în sistem

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban cu masca de protectie
Orban: România nu se află în situația altor țări ca ritm de creștere și număr de infectări. Foto: INQUAM Photos/ George Călin

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că profesorii nu trebuie plătiți pentru orele pe care nu le susțin online, acolo unde acest scenariu se aplică. El a adăugat că profesorii care refuză să predea în acest sistem nu au ce căuta în sistem.

Ludovic Orban a reluat ideea că nu poate accepta că sunt cadre didactice care refuză să predea online acolo unde scenariul impune această modalitate și că acest refuz este echivalent cu refuzul de a-și exercita profesia.

"Nu pot accepta ideea că sunt cadre didactice care refuză să își exercite profesia, chiar misiunea, un profesor care nu face lecții online, acolo unde e necesar asta, dacă din zece ore face doar șase, pentru patru nu trebuie plătit.

Dacă refuză să predea online, nu mai are ce căuta în sistemul de educație. 

Un profesor trebuie să se adapteze, jobul lui e să transmită informații, trebuie să fie un model, dar are obligația să se adapteze la modalitatea de transmitere a acestor cunoștințe.", a spus premierul.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri