Orban, despre decizia CCR cu privire la pensiile speciale: Nici măcar nu ar avea dreptul să judece. Ei înșiși sunt beneficiari

Data publicării:
Ludovic Orban, premierul României
Premierul Ludovic Orban. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ludovic Orban a comentat decizia CCR cu privire la pensiile speciale. Curtea a decis că abrogarea pensiilor speciale este neconstituțională. Premierul spune că CCR „conține oameni care nici măcar nu ar trebui și nu ar avea dreptul să judece astfel de sesizări. Pentru că ei înșiși sunt beneficiari de pensii speciale și se află într-un vădit conflict de interese”.

Ludovic Orban: În ceea ce privește legea legată de neconstituționalitatea legii inițiate de PNL, care a reglementat desființarea pensiilor speciale, prin această decizie CCR a arătat că nu vrea să existe dreptate în sistemul de pensionare.

CCR urmărește să mențină un sistem privilegiat de calcul al pensiilorpentru categorii care de-a lungul timpului au beneficiat de diferite legi speciale care au permis un calcul al pensiei diferit de calculul pensiei pe baza principiului contributivității.

Ca partid național-liberal am susținut constant necesitatea ca principiul fundamental care stă la baza calculului pensiei, să fie principiul contributivității, care este singurul principiu just, singurul principiu legitim.

Singura excepție pe care noi o susținem este privitoare la pensiile de serviciu ale cadrelor militare care sunt toată viața în slujba țării. Din păcate, acest nou demers de a încerca să punem ordine în sistemul de pensii a fost zădărnicit de o Curte Constituțională care conține oameni care nici măcar nu ar trebui și nu ar avea dreptul să judece astfel de sesizări. Pentru că ei înșiși sunt beneficiari de pensii speciale și se află într-un vădit conflict de interese.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri