Orban: E foarte greu să îți dai seama când un grup reprezintă o familie. Putem impune reguli de distanțare pentru toți de pe plajă

Data actualizării: Data publicării:
Restricțiile nu îi sperie pe turiștii care vor să profite de un weekend la malul mării. Este cel mai aglomerat weekend de până acum pe litoral.
Foto: Agerpres

Premierul Ludovic Orban a declarat că sunt analizate mai multe măsuri, în special pentru litoral, unde în ultimele săptămâni s-au încălcat frecvent regulile de distanțare socială. 

Orban a făcut referire la măsuri care sunt discutate privind terasele și distanțarea fizică pe plajă. 

„Există mai multe măsuri în analiză - limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, respectarea regulilor de distanțare socială pe plaje, că e foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu, iar atunci putem impune respectarea regulilor de distanțare pentru toți cei care sunt pe plajă”, a declarat premierul. 

El a subliniat că măsurile prezentate sunt în analiză și că nu s-a luat încă o decizie.

„Încercăm să luăm măsuri punctuale care să reducă riscul de răspândire în posibile zone cu risc mare de răspândire”, a adăugat Ludovic Orban.

Premierul a subliniat că nu se dorește a se lua măsuri cu impact negativ asupra țării, că se va face evaluare pe fiecare localitate, iar acolo unde este risc crescut, se va lua măsura carantinării: „Nu ne dorim, dar unde se impune vom lua deciziile astea fără ezitare”.

Citiți și:

Epidemia, luată în derâdere pe litoral unde coronavirusul este „combătut” cu alcool: Bere încontinuu, ne hidratăm gâtul

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri