Orban, mesaj pentru Costache: „Identificați toți medicii care au capacitatea de a comunica, să demitizeze acest virus”

Data actualizării: Data publicării:
Medic de familie reteta concediu medical
Medicina de familie. Foto: GettyImages

Premierul în exercițiu Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sănătății, Victor Costache, să vorbească cu medici care „au capacitatea de a comunica”, pentru ca aceștia să le explice oamenilor adevărul despre coronavirusul Covid-19. El a precizat că magazinele au stocuri suficiente de marfă și că există o capacitate de producție suficient de mare, așa că oamenii nu trebuie să cumpere mai multe produse decât au nevoie.

„Identificați toți medicii care au capacitatea de a comunica, să demitizeze acest virus, să explice pe toate canalele de comunicare posibile ce este acest virus, ce efecte produce. Se vede deja din datele statistice că e un virus – e adevărat, trebuie să-l tratăm cu toată atenția și responsabilitiatea, să încercăm să prevenim, dar nu trebuie să se producă panică, oamenii nu trebuie să fie speriați”, a spus Ludovic Orban.

„Este un virus cum au apărut de-a lungul istoriei omenirii alte virusuri și trebuie să explicăm lucrurile astea. Lumea îl privește ca pe un pericol necunoscut, care poate să aibă cine știe ce efecte. Or, datele demonstrează că rata mortalității nu este mai mare decât în cazul altor virusuri, peste 80% sunt îmbolnăviri ușoare. Este adevărat că acest virus se transmite relativ ușor și aici trebuie comunicate măsurile pe care trebuie să le ia cetățenii ca să diminueze la maximum riscurile de contractare a virusului”, a adăugat el.

„Nu există niciun motiv pentru schimbarea ritmului de aprovizionare, nu e nevoie să aglomerăm magazinele. Există stocuri suficiente și că există o capacitate de producție mai mare”, a spus Orban.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri