Orban: Presiunea pentru informații despre deschiderea școlilor e rezultatul inițiativei demagogice a PSD. Când luăm decizia, vom anunța

Data publicării:
sala de clasa banci
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a declarat că încă sunt în analiză scenariile pentru noul an școlar și a subliniat că presiunea pentru a oferi aceste informații este legată de inițiativa "demagogică" a PSD, care l-a chemat să prezinte planurile pentru pandemie, școală și alegeri.

"Am constituit un grup de lucru interministerial care pregătește toate scenariile, în funcție de situația epidemiologică. 

Când vom avea suficiente elemente, le vom comunica public.

Presiunea pentru a furniza informații despre deschiderea școlilor acum e rezultatul inițiativei demogogice a PSD, care m-a chemat să vorbesc cu el despre deschiderea școlilor, câte-n lună, câte-n stele.

Trebuie să facem analiza infrastructurii școlare, la toate tipurile de localități, să facem evaluarea infrastructurii, a cadrelor didactice, a accesului. Am aloca 250 milioane de lei pentru tablete. Sunt lucruri în analiză, vom stabili scenariile, vor fi 3 – 4 scenarii.

Ne uităm ce se întâmplă afară. Vedem exact care sunt măsurile care ar putea genera efecte favorabile.

Când vom fi pregătiți, vom comunica. Totul depinde de evoluția situației epidemiologice", a declarat Ludovic Orban.

Situaţia noului an şcolar care va începe într-o lună şi jumătate este în continuare incertă. Dacă până acum autorităţile apăreau în spaţiul public cu trei variante de începere a şcolii, astăzi apare o a patra. Mai exact, Ministerul Sănătății propune două sub-scenarii hibride, un scenariu de revenire integrală la școală și altul de ore exclusiv online pentru deschiderea școlii din 14 septembrie 2020.

Citiți și:

Monica Anisie: Învățământul hibrid este cel mai probabil scenariu pentru noul an școlar

Monica Anisie: Copilul trebuie să învețe în orice situație. Avem în vedere trei scenarii pentru reluarea cursurilor

Încă nu se știe cum va începe școala în România. Cum este în Italia, Spania sau Bulgaria și ce strategii au autoritățile de acolo

Soluție pentru întoarcerea la ore în toamnă: Fiecare școală să decidă singură cum începe cursurile. Anisie: "Luăm în calcul"

Redactare Georgiana Marina

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri