Orban: Programul de relansare economică va fi prezentat miercuri. Într-o lună adoptăm toate proiectele

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban fara masca
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că programul de relansare economică, ca urmare a efectelor pandemiei de COVID-19, va fi prezentat miercuri, urmând ca, în maximum o lună de zile, Guvernul să adopte toate actele normative necesare pentru implementarea acestuia.

"Prezentarea programului economic va fi miercuri, alături de președintele României, cu care am colaborat foarte apropiat. După prezentarea planului economic, obiectivul nostru este ca în maxim o lună de zile să adoptăm toate actele normative necesare pentru implementarea măsurilor din program", a anunțat Ludovic Orban.

Acesta a precizat și că proiectul de finanțare pentru IMM-uri în valoare de 1 miliard de euro va fi adoptat săptămâna viitoare.

"Suntem aproape gata cu actul normativ. Vă referiți la miliardul care este rezultat din realocarea fondurilor. Cel mai probabil îl vom adopta într-o săptămână după prezentarea programului", a spus acesta.

Totodată, Orban a subliniat că Guvernul liberal "apără" cota unică de impozitare și nu o va elimina.

"Este una dintre măsurile liberale cel mai importante care au avut efecte extrem de favorabile pentru România și nu renunțăm sub nicio formă la cota unică", a explicat liderul PNL.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri