Orban: Sesizarea se referă la Dăncilă şi Dragnea, dar nu înseamnă că “nu se poate face o extindere“

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, la Iaşi, că va prezenta public conţinutul sesizării la momentul oportun, precizând că n-o face acum, pentru a nu se interpreta că ar fi vorba de vreo presiune. Orban a spus că sesizarea se referă doar la Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea, dar că asta nu înseamnă că “nu se poate face o extindere“.

“Permiteţi-mi să las întâi ca sesizarea să-şi urmeze cursul. Nu vreau să generăm acum niciun fel de presiune din partea opiniei publice. Să-şi urmeze cursul, iar în momentul în care voi considera, o voi face publică“, a afirmat Orban.

Întrebat dacă s-ar putea ajunge la suspendarea premierului în cazul în care se începe urmărirea penală, Orban a răspuns: “Nu eu am calitatea să hotărăsc dacă este cineva vinovat, ci doar obligaţia de a sesiza. Dacă se va ajunge aici, se va aplica Constituţia şi legile ţării. Obiectivul meu este ca aceşti indivizi să nu-şi mai bată joc de România, să nu mai calce în picioare Constituţia şi legile ţării“, a spus Orban.

Liderul liberal a afirmat că rămâne un susţinător al parteneriatului strategic cu Statele Unite şi că nu poate accepta “ca un clan certat cu legea, bunul simţ, certat cu democraţia, certat cu interesele fundamentale ale României, să dinamiteze relaţiile externe ale României şi să facă praf imaginea publică a ţării“.

Orban a spus că sesizarea se referă doar la Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea, dar că asta nu înseamnă că “nu se poate face o extindere“.

“Nu sunt procuror. Eu nu hotărăsc dacă cineva este sau nu vinovat. Dar am obligaţia ca atunci când văd afectarea intereselor României să formulez această sesizare pentru ca nişte oameni care pot să aibă acces la tot ce s-a petrecut în spatele uşilor închise şi la care noi nu am avut acces să cerceteze această chestiune. Este important ca să fie cercetate toate acţiunile care au fost premergătoare adoptării memorandumului, legate de adoptare sau cele legate ulterior de aducerea la cunoştinţa opiniei publice a conţinutului memorandmului. E important să ştim dacă a fost un memorandum sau au fost două. Este o ipoteză în spaţiul public că ar fi existat două memorandumuri“ a adăugat liderul PNL, Ludovic Orban.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, la Iaşi, că a despus o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD Liviu Dragnea, pentru că nu a putut să se facă că nu vede ”cum România este făcută praf de un clan de pigmei obişnuiţi să se joace în nisip cu lopăţica pe malul lacului Belina”.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri