Sari la conținut

Pacient din județul Constanţa, transportat la un spital din Bulgaria

Un bărbat din judeţul Constanţa care a băut soluţie de curăţat aragazul a fost transportat cu ajutorul unei şenilete la graniţa cu Bulgaria, de unde a fost preluat de un echipaj medical din ţara vecină şi transportat la spital, informează News.ro.

isu copil senilata4

Foto: ISU Constanța

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, în noaptea de luni spre marţi, o autoşeniletă cu doi paramedici ISU, o asistentă şi un ambulanţier de la centrul de permanenţă Băneasa a plecat către un bărbat din localitatea Bugeac care băuse soluţie de curăţat aragazul.

Pentru pacient au fost luate în calcul două variante: să fie transportat cu bacul la Călăraşi sau să fie dus în localitatea Silistra din Bulgaria, pentru a primi tratament de specialitate, în cele două zone fiind cea mai apropiată unitate medicală.

În cele din urmă, autorităţile au luat legătura cu cele din Bulgaria care au acceptat să preia pacientul şi să-l ducă la un spital, astfel că şenileta l-a transportat pe bărbat până în vamă, acolo unde a fost aşteptat de un echipaj medical din ţara vecină, care a preluat pacientul.