Papa Francisc le mulțumește românilor: „Să construiți o patrie mai dreaptă și fraternă”

Data publicării:
Papa Francisc saluta din papamobil multimea de la Blaj
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ceremoniile de duminică de la Blaj, în timpul cărora au fost beatificați șapte episcopi-martiri, s-au încheiat cu un cuvânt de mulțumire pe care Papa Francisc, aflat în ultima zi a vizitei sale din România, a ținut să-l transmită românilor, pe care i-a îndemnat să construiască o patrie mai dreaptă și fraternă.

„Dragi frați și surori, 

Înainte de a termina această Dumnezeiască Liturghie, doresc să vă salut încă o dată pe toți cei prezenți aici și pe cei pe care i-am întâlnit în aceste zile, mulțumindu-vă tuturor pentru primirea călduroasă.

Îi salut cu respect pe domnul Președinte al Republicii și pe celelalte autorități (aplauze - n.r.), exprimându-mi recunoștința sinceră pentru colaborarea rodnică în ceea ce privește pregătirea și desfășurarea acestei vizite. Le sunt recunoscător Prefericirii Sale, Patriarhul Daniel, Sfântului Sinod, clerului și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române, care m-au primit în spirit fratern! Domnul să binecuvânteze această străveche și distinsă Biserică și s-o susțină în misiunea ei! (aplauze)

Adresez un salut plin de afecțiune și de recunoștință Preafericirii Voastre, Cardinal Lucian Mureșan (aplauze).

Îi salut pe credincioșii Bisericii Catolice, episcopi, preoți, persoane consacrate și credincioși laici din București și din Iași, precum și pe numeroșii pelerini veniți la Șumuleu Ciuc.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu, care mi-a dat posibilitatea de mă ruga cu voi și de a vă încuraja în lucrarea voastră de evanghelizare și de mărturie a carității.

Aici, la Blaj, pământ de martiriu, de libertate și de milostivire, vă aduc omagiul meu vouă, fii ai Bisericii Greco-Catolice, care, de trei secole încoace, dați mărturie, cu ardoare apostolică, despre credința voastră (aplauze).

Preacurata Fecioară Maria să reverse ocrotirea ei maternă asupra tuturor cetățenilor României care, de-a lungul istoriei, s-au încredințat mereu mijlocirii ei. Maicii Domnului vă încredințez pe voi toți și Îi cer să vă călăuzească pe drumul vostru de credință pentru a înainta spre un viitor de progres autentic și de pace și astfel, să contribuiți la construirea unei patrii mai drepte și fraterne”, a spus Sfântul Părinte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri