Papa Francisc, mesaj în avion: Ştiu situaţia ţării voastre, după căderea comunismului, apoi atâtea companii străine care se închid

Data publicării:
papa avion

După decolarea de la Bucureşti, în avion, Papa Francisc le-a vorbit jurnaliştilor. Le-a întărit învăţămintele pe care le-a semănat în cele trei zile de călătorie apostolică.

Le-a vorbit despre familie, despre greutăţi dar şi despre finanţele mondiale şi consumerism.

Papa Francisc: „Toate acestea mă duc cu gândul la dragostea faţă de familie, pentru că depărtarea nu este un lucru frumos. Există nostalgia regăsirilor. Aşa cum am mai spus, am primit o petiţie de la o femeie care munceşte în străinătate pentru a-şi ajuta familia. Acest lucru este mereu dureros. Dar de ce a plecat? Nu pentru turism, ci de nevoie. De multe ori, nu este din vina ţărilor, ci este rezultatul unei politici mondiale.

Eu ştiu situaţia ţării voastre, după căderea comunismului, apoi atâtea companii străine care se închid şi îi lasă pe oameni pe stradă. Aceasta este o nedreptate la nivel mondial. Este o lipsă de solidaritate.

O suferinţă, o luptă deoarece crearea altor locuri de muncă nu este uşoară. Este o situaţie la nivel mondial, una financiară. Mă gândesc că aveţi o rată impresionantă a natalităţii. La voi nu se vede dezastrul demografic din alte părţi. Este o nedreptate faptul că nu se pot găsi slujbe pentru atâţia tineri. Cum se poate rezolva această situaţie?

Acest lucru nu depinde doar de România, ci şi de ordinea mondială financiară.

Această societate de consum, unde toţi vor să aibă mai mult, să câştige mai mult, cu atâţia oameni care nu au nimic, aşa că răspunsul meu face apel la o solidaritate mondială”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri