Sari la conținut

Părerea unui preot despre femeile hărțuite sexual: Nu cumva s-au complăcut pentru niște avantaje?

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a comentat pe pagina sa de Facebook mișcarea #Metoo, prin care mai multe femei și-au făcut curaj să vobească despre cazurile de hărțuire sau agresiune sexuală ale căror victime au fost.

ACTUALIZARE 19.40. Ulterior, preotul a adus mai multe precizări punctului său de vedere.

El subliniază că susţine campania antihărțuire sexuală şi că este de acord cu punctul de vedere al Poliţiei - „ţi s-a întâmplat, demască”.

„Compătimesc și ofer empatia mea tuturor victimelor care au fost lovite de fenomen. Detest ipocrizia celor care au tăcut ani de zile, n-au avut nici o reacție, nu s-au plâns nici la poliție, nici la procuror ci s-au complăcut pentru avantaje, practicând prostituția pentru carieră. Iar acum, când s-a declanșat valul doar pentru un nene de la Hollywood ( pentru creștinele abuzate și violate de extremiștii Orientului n-am văzut #metoo) s-au găsit să "dezvăluie" ( vă rog observați gHilimelele")”, adaugă Eugen Tănăsescu.


Eugen Tănăsescu a făcut referire în special la vedete care l-au acuzat de hărțuire sexuală pe producătorul american Harvey Weinstein și de la care a pornit și valul de mesaje din ultimele zile. „Vedetele alea care au "dezvăluit" că au fost agresate sexual, la XXX ani după, nu cumva s-au complăcut pentru niște avantaje?”, a scris preotul.

Asaltat de critici în comentarii, preotul a revenit cu precizări, însă a continuat să își susțină punctul de vedere: „Pai dacă taci zeci de ani pentru ca să faci carieră înseamnă că ai consimțit. Presupun că asta înseamnă prostituție pentru carieră. Te complaci. Dacă te simți rău, nu te complaci”, „Prostituția mascată n-am s-o menajez....punct”.

Tănăsescu a vorbit despre cazurile de hărțuire sexuală și în emisiunea pe care o are la Radio Dobrogea: ”Există șefi desfrânați, dar se întâmplă uneori dezvăluiri pentru deliciul presei. Unele vedete se plâng acum că au fost hărțuite prin anii ’80 de Harvey Weinstein, care atunci era în putere. Dar de ce acum? Adică până acum ce ați făcut? V-ați complăcut în situație și brusc te-a apucat sesizarea că nenea te-a hărțuit sexual. Dacă ești așa integru, moral și deontolog cum te pretinzi în meserie păi zii atunci când se întâmplă. Mi se pare o mare ipocrizie să te apuci să povestești la ani de zile.”

Pe aceeași temă