Părinți din sectorul 2 al Capitalei, invitați să-și testeze copiii pentru COVID-19. Ce spune Inspectoratul Școlar

Data publicării:
170911_scoala_elevi_AN_SCOLAR_19_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mai mulți părinți care locuiesc în sectorul 2 al Capitalei spun că au primit mesaje prin care sunt invitați să își înscrie copiii pentru a fi testați pentru COVID-19. Condiția este să fie elevi de gimnaziu.

Președintele Federației Naționale a Asociațiilor ede Părinți din Învățământul Preunivesitar, Iulian Cristache, a postat aseară pe pagina sa de Facebook un mesaj pe care spune că l-a primit în acest sens.

„Stimați părinți, Primăria Municipiului Bucuresti demarează o campanie de TESTARE COVID 19 a elevilor de gimnaziu din sect.2. Părinții care doresc să își testeze copilul vor trimite dirigintelui până mâine următoarele date: Nume elev, Vârsta; clasa; școala; adresa de locuintță; nume tutore; telefon de contact părinte. Părinții vor fi contactați telefonic ulterior de către persoanele autorizate pentru a li se oferi toate informațiile referitoare la această acțiune”, este mesajul postat de Cristache.

Și alți părinți spun că au primi un mesaj similar.

În sectorul 2 sunt 78 de școli de stat, așa că mii de elevi ar urma să fie testați, dacă părinții își dau acordul.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar al Municipiului București, contactați de Digi24, acest lucru ar urma să nu se întâmple doar în sectorul 2. Și reprezentanți ai primăriei sectorului 6 au cerut date cu caracter personal de la ISMB referitoare la copiii înscriși în acest sector. Inspectoratul a refuzat însă să furnizeze astfel de date, având în vedere caracterul lor personal.

Primăria Capitalei anunța în urmă cu două săptîmâni testarea unui eșantion de 10.000 de bucureșteni, program care însă nu este asumat de Ministerul Sănătății.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri