Părinții ai căror copii cerșesc, decăzuți din drepturi

Data publicării:
parc08-1371053660

O primărie locală va demara o amplă campanie pentru combaterea cerșetoriei pe teritoriul municipiului.

 

Sursa foto: paginadetransilvania.ro

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe din județul Covasna va propune măsuri drastice împotriva celor care încurajează acest fenomen, inclusiv decăderea din drepturi a părinților care își trimit copiii la cerșit, a anunțat, joi, primarul Antal Arpad, potrivit Agerpres.ro.

"Am solicitat Poliției Locale să identifice pe de o parte copiii care cerșesc, iar pe de altă parte, părinții care își trimit copiii la cerșit și vom cere organelor abilitate să declanșeze procedura de ridicare a drepturilor părintești în cazul acestora. Înțelegem și partea socială a fenomenului, de aceea încercăm ca, paralel cu aceste acțiuni, să le oferim locuri de muncă sezoniere acelor părinți care vor să muncească. Încercăm să le oferim diferite tipuri de activități care nu necesită o pregătire profesională extraordinară, de exemplu să cosească sau să curețe albia pârâului", a declarat primarul Antal Arpad, în cadrul unei conferințe de presă.

El a făcut un apel către cetățeni să sprijine eforturile autorităților locale și să nu mai încurajeze cerșetoria prin oferirea de bani sau bunuri.

"Nu cred că este normal să tolerăm acest fenomen (...) Am mai spus și repet, acest fenomen nu ar exista dacă noi nu am da bani celor care cerșesc (...) Adresez cetățenilor rugămintea să fie parteneri în acest proiect, pentru că singuri nu vom reuși (...) Rugăm cetățenii să semnaleze Poliției Locale, la telverde, care funcționează gratuit 24 de ore din 24, dacă observă cerșetori și îi rugăm să nu mai dea bani cerșetorilor, pentru că așa îi încurajăm și nu îi ajutăm, nu este un ajutor real pentru ei (...) Nu ne putem aștepta ca de pe o zi pe alta să dispară acest fenomen, dar trebuie să intervenim cu măsuri mai drastice", a mai spus Antal Arpad.

Șeful Poliției Locale, Hadnagy Istvan a declarat că cerșetorii au invadat în mod deosebit zona centrală a orașului, unde există terase, precum și magazinele mari, care sunt frecventate de mulți clienți.

"O să intensificăm patrulările în aceste zone, mai ales în zona parcului central, și sperăm că o să avem efectul dorit (...) Copiii care vor fi prinși la cerșit vor fi predați Centrului de primire în regim de urgență a minorilor, iar ulterior vom documenta aceste cazuri și vom lua măsuri împotriva părinților", a spus șeful Poliției Locale.

Conform acestuia, pe străzile din Sfântu Gheorghe cerșesc nu doar localnici, ci și persoane din localitățile învecinate, care vin în oraș să vândă ciuperci și plante medicinale, în special din satul Hetea, unde există o comunitate mare de romi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri